Netflix: 6 διάσημα βιβλία που έγιναν ταινίες και σειρές

Από τις σελίδες στη μικρή οθόνη.

 

Σειρές και ταινίες βασιζόμενες σε βιβλία, κάποιες από αυτές μάλλον τις ξέρεις και κάποιες άλλες ενδεχομένως να αγνοείς. To «Netflix Adaptations of Beloved Books» είναι μία από τις πιο προσφιλείς κατηγορίες που υπάρχουν. Έτσι, λοιπόν, φτιάξαμε μια λίστα με σειρές και ταινίες που έχουν βασιστεί σε βιβλία. Ρίξε μια ματιά σε μερικές από τις πιο αξιόλογες σειρές και ταινίες στο Netflix που «έχουν τις ρίζες» τους στη λογοτεχνία.

Οι δημοφιλέστερες ταινίες και σειρές του Netflix για το δεύτερο εξάμηνο του 2023

1. Μπρίτζερτον

Βασισμένο στα ρομαντικά μυθιστορήματα της Τζούλια Κουίν, το «Μπρίτζερτον» φέρνει στο προσκήνιο έναν ολόκληρο πολιτισμό. Διαδραματίζεται στο Λονδίνο της εποχής του Regency, η σειρά παρουσιάζει την αριστοκρατική οικογένεια Μπρίτζερτον καθώς περιηγούνται στον έρωτα, το σκάνδαλο και την υψηλή κοινωνία. Με τα πολυτελή σκηνικά, το ποικίλο καστ και τις «ζουμερές σκηνές» που έχουν γοητεύσει το κοινό σε όλο τον κόσμο.

2. Ο Γητευτής

Προσαρμοσμένο από τη σειρά φαντασίας του Andrzej Sapkowski, στο «The Witcher» στα ελληνικά «Γητευτής» πρωταγωνιστεί ο Χένρι Κάβιλ ως Γκέραλτ της Ριβίας που είναι ένας κυνηγός τεράτων που περιηγείται σε έναν ταραχώδη κόσμο γεμάτο μαγεία, πόλεμο και πολιτικές ίντριγκες. Η σειρά συνδυάζει πολλά χρονοδιαγράμματα και πλούσια αφήγηση, ελκυστική τόσο για τους αναγνώστες των βιβλίων όσο και για τους νεοφερμένους.

3. Προς Όλα τα Αγόρια που Αγάπησα

Αυτό το γοητευτικό εφηβικό ρομάντζο, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Τζένυ Χαν αφηγείται την ιστορία της Λάρα Ζαν Σονγκ Κόβεϊ, της οποίας τα μυστικά ερωτικά γράμματα στέλνονται κατά λάθος στους παρελθοντικούς της φίλους. Η επιτυχία της πρώτης ταινίας οδήγησε σε δύο σίκουελ, καθιστώντας την ένα από τα πιο δημοφιλή franchise για νέους ενήλικες του Netflix.

Ένα teaser μας προετοιμάζει για τη 2η σεζόν του The Sandman

4. Το γκαμπί της βασίλισσας

Αν και αρχικά ήταν μυθιστόρημα του Τέβις, το «Το γκαμπί της βασίλισσας» απέκτησε ανανεωμένη φήμη μέσω της διασκευής του στο Netflix. Η μίνι σειρά ακολουθεί την Μπεθ Χάρμον, ένα νεαρό θαύμα του σκακιού, καθώς ανεβαίνει στις τάξεις του σκακιστικού κόσμου ενώ μάχεται με προσωπικούς δαίμονες. Το έντονο δράμα και η λεπτομέρεια της εποχής το κάνει να έχουν ξεχωριστή επιτυχία.

 

 

5. Σκιές και Οστά

Τα μυθιστορήματα του Grishaverse του Shadow and BoneLeigh Bardugo χρησιμεύουν ως βάση για το «Shadow and Bone», μια σειρά φαντασίας που συνδυάζει τις πλοκές των "Shadow and Bone" και "Six of Crows". Τοποθετημένη σε έναν κόσμο κατεστραμμένο από τον πόλεμο όπου υπάρχει μαγεία, η σειρά ακολουθεί την Alina Starkov καθώς ανακαλύπτει τις μοναδικές δυνάμεις της και προσπαθεί να σώσει τη χώρα της από το σκοτάδι.

6. Οι δαίμονες του Χιλ Χάουζ

Το «The Haunting of Hill House» είναι μια αμερικανική τηλεοπτική μίνι σειρά υπερφυσικού δράματος τρόμου που δημιουργήθηκε και σκηνοθέτησε ο Mike Flanagan, σε παραγωγή Amblin Television και Paramount Television, για το Netflix, και χρησιμεύει ως η πρώτη είσοδος στη σειρά ανθολογίας The Haunting. Το The Haunting of Hill House είναι ένα γοτθικό μυθιστόρημα τρόμου του 1959 από την Αμερικανίδα συγγραφέα Shirley Jackson.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved