Στην Ισπανία ξέρουν πώς να αυξήσουν την τηλεργασία

Μία νέα στρατηγική προσέλκυσης για πολίτες της Ε.Ε.

Αν το όνειρο σου είναι να πας κάποτε στην Ισπανία και να δουλεύεις κάτω από τον ήλιο σε μία όμορφη παραλία κοντά στην Ίμπιζα, τότε ίσως αυτή είναι η ευκαιρία σου να το κάνεις. Η Ισπανία ανοίγει τα ψηφιακά της σύνορα και δίνει ευκαιρίες σε πολίτες της Ε.Ε. που θέλουν να εργαστούν με τηλεργασία. Οι βίζες θα προσφέρονται σε ανθρώπους που θα εργάζονται σε εταιρείες εκτός Ισπανίας σε καθεστώς τηλεργασίας, αλλά και σε όποιους αντλούν έως το 20% του εισοδήματός τους από ισπανικές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο να προσελκύσει περισσότερους εργασιακούς τουρίστες στη χώρα και να δώσει ευκαιρία σε έναν εναλλακτικό τουρισμό να ανθίσει.

Ο νόμος για την συγκεκριμένη βίζα ακόμη δεν έχει ψηφιστεί αλλά όμως πρόκειται να ψηφιστεί πολύ σύντομα. Η ανανέωση της βίζας μπορεί να γίνεται ετήσια ή και μέχρι πέντε χρόνια, ανάλογα με τις προϋποθέσεις του κάθε ενδιαφερόμενου. Επίσης η βίζα δίνει δυνατότητα στους πολύ κοντινούς συγγενείς του εργαζόμενου να μείνουν μαζί του για όσο καιρό χρειαστεί, παρέχοντας ειδική άδεια παραμονής στη χώρα.

Στην Ισπανία βρήκαν τρόπο να σταματήσουν να παίζουν ξύλο για τον κλιματισμό στο γραφείο

 
 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και να μπορούν να αποδείξουν πως εργάζονται εξ αποστάσεων εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Το κράτος της Ισπανίας δίνει ευκαιρία στον καθένα από εμάς να εργαστεί εκεί και να έχει μάλιστα και φορολογικές ελαφρύνσεις. Κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό μιας και πολλοί είναι εκείνοι που θα δελεαστούν από αυτή την λεπτομέρεια. Όλοι οι εργαζόμενοι με τηλεργασία θα πρέπει να δεσμεύονται με σύμβαση εργασίας ή, στις περιπτώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, να έχουν απασχοληθεί για καιρό σε εταιρεία εκτός Ισπανίας

 

 
 

Για τα πρώτα τέσσερα χρόνια παραμονής τους στην Ισπανία, θα φορολογούνται με συντελεστή 15%, αντί για 25%. Αυτή η λεπτομέρεια είναι κάτι πολύ καλό για κάποιους που ξεκινάνε τώρα την καριέρα τους. Η Ισπανία γίνεται η τελευταία στη λίστα 15 ευρωπαϊκών χωρών που προσφέρουν μια εκδοχή της συγκεκριμένης βίζας, με τις προϋποθέσεις να διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα.

Γιατί όμως στην Ισπανία θα είναι πιο εύκολο να πάρεις βίζα;

Στην Κροατία, για παράδειγμα, οι αιτούντες βίζα θα πρέπει να έχουν εισόδημα 2.300 ευρώ μηνιαίως, στην Εσθονία 3.500 ευρώ, στην Ισλανδία 7.100 και στην Πορτογαλία μόλις 700 ευρώ. Εκτιμάται πως η Ισπανία θα θέσει μίνιμουμ μηνιαίο εισόδημα 2.000 ευρώ ως προϋπόθεση παραμονής. 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved