Υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο που τρώνε το χταπόδι ζωντανό

Προσοχή όχι ωμό, αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται στα θαλασσινά, εκεί το τρώνε ολοζώντανο.

Στην Κορέα προφανώς θέλουν να είναι απολύτως βέβαιοι ότι το χταπόδι τους είναι φρέσκο και για να μην το ρισκάρουν το παραγγέλνουν ζωντανό. Αυτή η, μάλλον αηδιαστική για τα δικά μας γαστρονομικά δεδομένα, δεν περιορίζεται μόνο στο χταπόδι.

 

Γαρίδες, καραβίδες και καλαμάρια καταναλώνονται και αυτά ολοζώντανα στην Κορέα. Εκτός από αηδιαστική συνήθεια είναι και επικίνδυνη για την υγεία καθώς τα ζωντανά πλοκάμια μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό συν τις ήδη γνωστές ασθένειες που μπορεί να προκληθούν από την κατανάλωση ωμού φαγητού.

 

 

Όλα αυτά φαίνεται πως δεν πτοούν τους μερακλήδες Κορεάτες και μάλιστα φαίνεται να απολαμβάνουν το κυνήγι του ζωντανού μαλάκιου που προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεγλιστρήσει από τους παμφάγους Κορεάτες. Αν λοιπόν βρεθείτε ποτέ στην Κορέα και ρωτήσετε αν είναι φρέσκο το θαλασσινό και σας απαντήσουν «σπαρταράει» μπορεί να κυριολεκτούν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved