O Florian Schneider ίδρυσε τους Kraftwerk μαζί με τον Ralf Hütter το 1970 στη Γερμανία. Από τότε η μουσική του κόσμου δεν είναι ίδια. Ήταν η πρώτη μπάντα που έπαιξε ηλεκτρονική μουσική. Ήταν οι πρωτοπόροι του είδους.
Καμία άλλη μπάντα μέχρι τότε δεν είχε επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Και μάλιστα σε μία δεκαετία που ο ήχος του rock ήταν ακόμη στις δόξες του για τα καλά.
Όταν η μουσική γεμίζει αδρεναλίνη τις ταινίες.
Οι Kraftwerk είναι σαν να λέμε οι Χριστόφοροι Κολόμβοι της ηλεκτρονικής μουσικής. Εκείνοι ήταν που την ανακάλυψαν πρώτοι, μαζί με μερικούς άλλους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού
Ο Florian Schneider γνώρισε τον Ralf Hutter στην Ακαδημία καλών τεχνών του Remscheid, ήταν μέλος άλλων συγκροτημάτων για καιρό αλλά με καμία μπάντα δεν είχε καταφέρει να κάνει κάτι το πρωτοποριακό. Μέχρι που άλλαξε τον ήχο του.
Το όργανο του ήταν το φλάουτο το οποίο και περνούσε μέσα από διάφορα εφέ της εποχής κι έτσι ο ήχος του ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για τον μουσικό κόσμο.
Με την κυκλοφορία του τρομερού δίσκου των Kraftwerk, Autobahn, το 1974, η μουσική βιομηχανία καλωσόρισε ένα μεγαθήριο. Ο ήχος που έβγαινε από τα ηχεία όταν έβαζες αυτό το άλμπουμ ήταν κάτι το νέο, κάτι που δεν είχε ακουστεί ποτέ και πουθενά.
Από εκείνη τη στιγμή οι Kraftwerk έγιναν από duo, κουαρτέτο, με τους Wolfgang Flür και Karl Bartos να μπαίνουν στην μπάντα.
Oι SunnO))) φτιάχνουν metal για τις μάζες.
Η επιρροή του Florian Schneider στην μουσική τώρα και πέντε δεκαετίες υπήρξε γιγαντιαία. Επηρέασε ολόκληρη την ιστορία της μοντέρνας ηλεκτρονικής μουσικής όπως και τον κόσμο του hip hop.
Αν δεν ήταν ο Schneider ο David Bowie δεν θα έγραφε ποτέ την τριλογία του Βερολίνου. Στο άλμπουμ του Bowie, Heroes, υπάρχει κομμάτι με το όνομα του: V-2 Schneider.
Ο Schneider κυκλοφόρησε 10 άλμπουμ μαζί με τους Kraftwerk.
Πέθανε σε ηλικία 73 ετών.
Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τα καλύτερα άλμπουμ των Kraftwerk: