Eurokinissi Ελάτε από όλη την Ελλάδα για τη συναυλία των Τεμπών αλλά όχι με τρένα

Τα όσα συμβαίνουν ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων αφορούν αποκλειστικά εκείνους. Εμείς, ως κοινωνία, οφείλουμε να κάνουμε το χρέος μας.

Τώρα που έκατσε η σκόνη αναφορικά με το θέμα της συναυλίας για τα θύματα των Τεμπών, μπορούμε να δούμε την υπόθεση πιο καθαρά. Ο χρόνος και το να παρακολουθείς τα πράγματα από απόσταση, πάντα βοηθάει ώστε η ματιά σου να είναι κρυστάλλινη και ο νους διαυγής. Η διαφωνία είναι υγεία για το κοινωνικό σύνολο. Δεν μπορεί να συμφωνείς σε όλα, ούτε και να τα έχεις καλά με όλους. Στην πρώτη περίπτωση σημαίνει ότι δεν έχεις προσωπική και σφαιρική γνώμη για τα πράγματα, στη δεύτερη περίπτωση είσαι υποκριτής και δημοσιοσχεσίτης. Να τους αποβάλλεις από τη ζωή σου αυτούς τους ανθρώπους, δε θα κερδίσεις τίποτα απολύτως παρά πισώπλατα χτυπήματα και τοξικότητα. 

Η διαφωνία ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών αναφορικά με την περιβόητη συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο είναι απόλυτα λογική. Πρόκειται για ανθρώπους από διαφορετική κοινωνική τάξη, με διαφορετικό τρόπο σκέψης, με διαφορετικό τρόπο διαχείρισης των συναισθημάτων, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, που τους ένωσε το πένθος. Έχασαν τους ανθρώπους τους, τα παιδιά τους, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους. Τη ζωή τους όλη. Στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε ένα έγκλημα, για το οποίο δεν υπάρχει δικαίωμα στη λήθη. Η κοινωνία δεν πρέπει να το λησμονεί αλλά να το θυμάμαι, να κραυγάζει και να απαιτεί την απονομή δικαιοσύνης.

tempi

 

Ο Σωκράτης Μάλαμας, ο οποίος θα εμφανιστεί στο Καλλιμάρμαρο, το έθεσε στη σωστή βάση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook: “ΝΑΙ, κατανοώ τη θλίψη και τη θέση κάποιων γονέων και συγγενών για τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άκαιρα και παράδοξα. Κατανοούμε την οδύνη και ο σεβασμός μας ειναι απόλυτος στο πρόσωπό τους. Έχουμε παιδιά και γνωρίζουμε το αίσθημα της διαρκούς απώλειας, όμως η συμπαράστασή μας είναι επίσης απόλυτη για την εξεύρεση της αλήθειας που έχει αλλοιωθεί -αποκρυβεί με τόση επιμέλεια κάτω από περίεργα σχεδιάσματα- τεχνάσματα και νομικά κόλπα. Είναι υπόθεση όλων μας γι’ αυτό συμμετέχω με κάθε τρόπο σε αυτή τη συναυλία”.

 

 

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην άποψη αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι άνθρωποι που τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου 2023, η ζωή τους άλλαξε για πάντα με τον πιο σκληρό τρόπο. Όταν ένας γονιός χάνει το παιδί του είναι σαν η ίδια η ζωή να κοροϊδεύει τους κανόνες της. Ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης, σε συζήτησή μας στο παρελθόν, το είχε περιγράψει με τον δικό του τρόπο: «Όταν κάποιος χάνει τον γονιό του γίνεται στάχτη. Όταν κάποιος χάνει το παιδί του γίνεται κάρβουνο που συνεχώς καίει». 

Όλο το διαδίκτυο αποθεώνει τον Παπακωνσταντίνου για τη συναυλία στα Τέμπη

Το πώς θα διαχειριστούν τον πόνο τους και τον αγώνα τους για την τελική δικαίωση είναι μία συνθήκη που αφορά τους ίδιους. Γκώσαμε από καλοθελητές και δικαστές των πάντων. Αν όντως θέλουμε να βοηθήσουμε και όχι απλώς να κάνουμε κριτική αφ’ υψηλού, τότε το χρέος μας θα το κάνουμε με την οικονομική και ηθική στήριξή μας σε αυτούς τους ανθρώπους. Για αυτές τις οικογένειες, για τις ψυχές των θυμάτων που πρέπει να δικαιωθούν, για τη δική μας ζωή. Διότι όπως εύστοχα σχολίασε ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του αδικοχαμένου Δημήτρη: "Έπρεπε να κάνουμε κάτι για τους φοιτητές. Συγγνώμη που δεν το προβλέψαμε, αλλά θέλω να τους συμβουλέψω να μην μετακινηθούν με τρένο, είναι ακόμα δολοφονικά, να μην ανέβει κανένας σε τρένο". Αν δεν απαιτήσουμε ούτε τώρα, δε μας αξίζει τίποτα. 

 

 

Για την ιστορία, στη συναυλία θα εμφανιστούν ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Κοινοί Θνητοί, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η Τάνια Τσανακλίδου. Αλλά, μεταξύ μας, δεν έχει και τόση σημασία τα πρόσωπα που θα εμφανιστούν, ούτε αν η μουσική τους βρίσκεται στο εύρος των ακουσμάτων σου. Υπάρχουν άλλες ευκαιρίες για να ακούσεις τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες. Εκεί θα βρισκόμαστε μόνο για τα θύματα των Τεμπών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved