ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ | INTIME NEWS Ο πολιτικός πολιτισμός του Παύλου Γερουλάνου

Όποιος πιστεύει στη δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ζούμε σε μια χώρα που το μεγαλύτερος μέρος των πολιτικών δεν μας εμπνέει εμπιστοσύνη. Δεν το λέμε εμείς. Το βλέπουμε από την πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ από δεύτερο σε τέταρτο κόμμα και φυσικά την τεράστια αποχή από τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου που έδωσαν ξεκάθαρο μήνα.

Ειδικότερα, οι πολιτικοί που εμπνέουν εμπιστοσύνη και σεβασμό είναι λίγοι. Ακόμα λιγότεροι, είναι όσοι προάγουν τον πολιτισμό μέσα από την πολιτική και δη τις πολιτικές αναμετρήσεις. Ο Παύλος Γερουλάνος μπορεί να μην κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο, αλλά επιβεβαίωσε το status του ως ένας από τους ανθρώπους που προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό. Μία έννοια που σπανίως συναντά κανείς στις ημέρες μας και καθορίζεται από το ήθος και τον χαρακτήρα του πολιτικού – στοιχεία που ούτως ή άλλως ο κόσμος βλέπει στον Παύλο Γερουλάνο.

Οι χθεσινές του δηλώσεις μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, είναι ένα μικρό εγχειρίδιο αυτού του πολιτικού πολιτισμού. Έχει όλη εκείνη τη συμπεριφορά και την ευγένεια που θα έπρεπε να καθορίζει, όχι μόνο ένα πολιτικό, άλλα έναν πολιτισμένο άνθρωπο του σήμερα. Ο Παύλος Γερουλάνος ευχαρίστησε τον κόσμο και τους εθελοντές και μίλησε για ενότητα. Δεν εξέφρασε πικρίες, δεν βρήκε αφορμή για κάποια προπαγάνδα, δεν έστρεψε καν τον κόσμο προς την κατεύθυνση που ήθελε ως «χαμένος» της εκλογικής αναμέτρησης. «Η απόφαση των πολιτών είναι απολύτως σεβαστή» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι βουλευτής, απέφυγε να δημιουργήσει εντάσεις απαντώντας. «Δεν νομίζω ότι οι πολίτες χρειάζονται να κατευθυνθούν στην κάλπη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση».

 

 

Το σημαντικότερο είναι προς όλη του η στάση και η διάθεση καθόλη την αναμέτρηση, έδειχναν ακριβώς αυτό το ποιόν, σε σημείο που δεν έβαλε κανέναν στην διαδικασία να αναρωτηθεί αν αυτή του η συμπεριφορά ήταν πηγαία. Ο Παύλος Γερουλάνος μπορεί να μην πέρασε στον δεύτερο γύρο, αλλά άφησε σίγουρα μία εξαιρετική παρουσία και ακόμα πιο εξαιρετικές εντυπώσεις, θυμίζοντας ότι το ήθος προκρίνεται πάντα και μάλιστα χωρίς εκλογικό αποτέλεσμα. Τέλος, επειδή πρέπει να είμαστε πολιτικοποιημένα όντα, ας δεχτούμε και ας σκεφτούμε την παρακάτω κουβέντα που είπε στις κάμερες, προς γνώση και συμμόρφωση για όλα τα εκλογικά αποτελέσματα του μέλλοντος.

«Όποιος πιστεύει στη δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα».  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved