Έλληνα φθονείς, ούτε ένα ευρωπαϊκό να μη χαρείς

Το «Milko Cup» και το «πληρωμένο» Ευρωπαϊκό είναι ο καθρέπτης του ελληνικού μηδενισμού των πάντων.

Μη και δούμε κάποιον σε αυτή τη χώρα να πετυχαίνει αμέσως να τον μηδενίσουμε. Θα μας πεις η κουβέντα γύρω από την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό και λίγες μέρες πριν, η αντίστοιχη για το έβδομο αστέρι του Παναθηναϊκού AKTOR, βρίσκονται όλα στη σφαίρα του «οπαδικού πειράγματος», η αλήθεια είναι όμως ότι κρύβουν και μια τεράστια, αλήθεια από πίσω.

Το mindset του Κέντρικ Ναν τον οδήγησε στην κορυφή

Αυτή που δυστυχώς οδηγεί τον Έλληνα στη μετριότητα, αυτή που τον αφήνει να παραμένει στάσιμος και τον εμποδίζει να βελτιώνεται. Άλλωστε σε αυτή τη χώρα, δεν γίνεται κάποιος να πετυχαίνει κάτι, πρέπει να είναι σαν όλους τους άλλους που δεν το έχουν καταφέρει. Για παράδειγμα, αν βρισκόταν κάποιος ανάμεσά μας που θα ανακάλυπτε τη χρονομηχαμή, πιστεύεις ότι έβγαιναν όλοι με θαυμασμό να τον αποθεώσουν ή θα γεννιόντουσαν ατάκες τύπου «το έχω δει σε ταινία, σιγά» ή «προσβάλει τη φύση των πραγμάτων»;

Πάμε όμως τώρα στον φθόνο γύρω από τα δύο ευρωπαϊκά.

Το «πλήρωσε για να το πάρει» και το Intertoto του σήμερα

Μην έχουμε αυταπάτες, από οπαδικής πλευράς κανείς βαθιά Παναθηναϊκός, ΑΕΚτζής, ΠΑΟΚτζής και ούτω ο καθ’ εξής, δεν χάρηκε πραγματικά με την επιτυχία του Ολυμπιακού στο Europa Conference League αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία. Επίσης, εννοείται ότι συγκεκριμένο τρόπαιο το τρίτο τι τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο της UEFA, δεν παύει όμως να είναι μία επιτυχία, η πρώτη που κατακτά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το έχει κατακτήσει άλλος στην Ελλάδα; Δεν νομίζω.

 

 

Το γεγονός ότι παράγοντας της ομάδας έκανε αναφορά πριν δύο χρόνια ότι πρόκειται για «Milko Cup» όταν στα προημιτελικά της διοργάνωσης έφτανε ο ΠΑΟΚ, είναι άλλη μια απόδειξη του πόσο λάθος βλέπουμε τα πράγματα σε αυτή τη χώρα, ακόμα και από την αντίθετη πλευρά. Βέβαια το «Milko Cup» ήταν μια ατυχής συγκυρία, υπάρχουν και δηλώσεις τύπου «σιγά την κατάκτηση», «το Intertoto κατέκτησε ο Ολυμπιακός, σιγά» ή «το Κόρατς του ποδοσφαίρου».

Στην ίδια μοίρα βρέθηκε και η τεράστια επιτυχία του Παναθηναϊκού AKTOR με την κατάκτηση της έβδομης Ευρωλίγκα, η οποία όσο περνάνε οι μέρες συνοδεύεται και από ένα «πλήρωσε και την πήρε». Γιατί εννοείται ότι δεν υπάρχει «ελληνική» λογική εξήγηση πίσω από μια τέτοια επιτυχία, ότι κάτι λειτούργησε σωστά, ότι όντως η ομάδα του Αταμάν ήταν σε καλύτερη κατάσταση από Φενέρ και Ρεάλ και κατέκτησε το τρόπαιο.

 

 

Δεν ζήτησε κανείς από κανέναν να γίνει αμερόληπτος politically φίλαθλος που θα χαρεί πραγματικά με την επιτυχία του αντιπάλου, ωστόσο, αυτός ο μηδενισμός του ξεχωριστού και ο φθόνος από όσους δεν το έχουν πετύχει, είναι και το μεγάλο μειονέκτημά μας.

Διότι στην Ελλάδα, το λάθος είναι πως όταν κάποιος ξεχωρίζει και πετυχαίνει, δεν αναζητούμε τους τρόπους για να μπορέσουμε να τον φτάσουμε, αλλά πώς θα καταφέρουμε να τον φέρουμε στα δικά μας, πιο χαμηλά μέτρα.

Αυτή την κουβέντα είχαμε και με τον Έλληνα ηθοποιό, Theo Alexander.

Μέχρι τότε όλα θα είναι πληρωμένα και φτιαγμένα από Milko.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved