Ειδικά από τη στιγμή που έγινε μόδα το TikTok όλοι έχουμε γίνει παπαράτσι, βιντεοσκοπούμε αυθαίρετα και κράζουμε προς κάθε κατεύθυνση. Ο άλλος βγάζει βίντεο το αισχρό σπίτι που παρέλαβε και κράζει τον προηγούμενο ένοικο για να τραβήξει like και μηνύματα συμπάθειας λες και είναι ο Harden που προσπαθεί να εκμαιεύσει το φάουλ στο ΝΒΑ, άλλος πάλι βγάζει βίντεο κάποιον που του έρχεται ανάποδα στο δρόμο και τον κράζει αδιαφορώντας φυσικά για το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε κινητό την ώρα της οδήγησης.
H άλλη έβγαλε το άδειο γραφείο για να το παίξει εργαζόμενη και εξόργισε τους συνεργάτες της.
Και υπάρχει και ο χρήστης με όνομα Kim Stram που βιντεοσκόπησε μια κοπέλα που κολυμπούσε σε πισίνα γεμάτο μικρά παιδιά φορώντας G-String και σχολίασε γράφοντας: «Είναι κατάλληλο για οικογενειακό υδάτινο πάρκο ή ΟΧΙ;»
Ποια πρέπει να κράξουμε;
Εκ πρώτης όψης το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι να κράξουμε τη συγκεκριμένη τύπισσα που σε δημόσιο χώρο όπου βρίσκονται μικρά παιδιά αποφάσισε να μην φορέσει (σχεδόν) τίποτα, κάτι που δικαιολογείται από πολλά από τα σχόλια που μάζεψε το συγκεκριμένο βίντεο, όπως:
«Λέγεται σεβασμός για τους άλλους και τις οικογένειες. Αυτός ο κόσμος δεν το έχει πια».
Η δική μας ένσταση έγκειται στην ευκολία που βγάζει κανείς πια ένα κινητό και απαθανατίζει στα social media κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του και τον εκθέτει παραπάνω από όσο πρέπει. Στον κόσμο των social media γίναμε όλοι παπαράτσι και ευελπιστούμε από ότι φαίνεται να γίνουμε influencers δείχνοντας το λάθος, αδιαφορώντας ότι αυτό το οποίο κάνουμε οι ίδιοι είναι λάθος.
Εδώ κάναμε την εγκυμοσύνη εμπορεύσιμη.
Σαφώς και τα social media έχουν πλέον τη δύναμη, κατευθύνουν γνώμες και δημιουργούν νέα trends αλλά όπως έχουμε δει στο βωμό της δημοσιότητας και της αυτοπροβολής οι χρήστες δεν θα διστάσουν ποτέ να το παίξουν καημένοι, θύματα ή «δικαστές» κατηγορώντας κάποιους που καταπατούν κάποιο νόμο ή απλά δεν σέβονται κανέναν με τη στάση τους, αδιαφορώντας ωστόσο για το ότι και εκείνοι κάνουν εξίσου κάτι λάθος.
Δεν συμφωνούμε με μηνύματα όπως το «Αν έχεις το σώμα, γιατί να μην το δείξεις;» - σε δημόσιο χώρο είσαι, μαζέψου- αλλά μας εκφράζει το «...να βιντεοσκοπείς και να ντροπιάζεις ανθρώπους είναι πολύ ασεβές, δεν καταλαβαίνω πώς οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εντάξει», όπως κατηγόρησε ένας άλλος την Kim Stram.
Αφού μπορείς λοιπόν, βγάλε βίντεο και κράξε, αλλά...
Πριν το κάνεις σκέψου πρώτα αν είσαι όντως καλύτερος από αυτόν που παρανομεί ή που βγαίνει γυμνός στο δρόμο. Ή μάλλον για το λόγο που το κάνεις. Αν νομίζεις ότι είσαι σπουδαίος ή ο νέος Logan Paul συγκεντρώνοντας περισσότερα likes και δημοσιότητα βγάζοντας ένα βίντεο που εκθέτεις κάποιον παρα τη θέλησή του, μάλλον δεν έχει και πολύ νόημα για σένα αυτό το άρθρο.
Άμα βρεθείς σε κάποιο βίντεο πάντως παρά τη θέλησή σου μην κράζεις αυτόν που σε έβγαλε. Έχεις υπάρξει και εσύ σαν και αυτόν.