Είναι καλό για έναν άνδρα να κάνει πολλή ώρα σεξ; Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης απαντάει

Ένας ανδρολόγος-ουρολόγος μας λύνει αρκετές απορίες γύρω από βασικά σεξουαλικά ζητήματα του άνδρα.

Η υγεία ενός άνδρα είναι το Α και το Ω στην καθημερινότητα του. Από εκεί ξεκινάνε όλα, αν μέσα του δεν είναι καλά τότε όλες οι εξορμήσεις του στον έξω κόσμο έχουν δευτερεύοντα λόγο, αλλά ας μην κρυβόμαστε, τεράστιο ρόλο παίζει ο σεξουαλικός τομέας. Εκεί ίσως πολλές φορές να επικρατεί ένας ενημερωτικός μεσαίωνας και ο άνδρας να μην γνωρίζει τι του γίνεται καθώς πολλές περιπτώσεις καταθλίψεων προέρχονται από την ελλιπή ενημέρωση πάνω στο σεξ και όλα όσα το περικλείουν.

Εμείς μιλήσαμε με τον γνωστό ουρολόγο κ. Κ. Κωνσταντινίδη ο οποίος έλυσε μερικές από τις απορίες μας για την σεξουαλική υγεία του άνδρα. Πολλά από αυτά κάποιοι από εσάς να τα γνωρίζουν ήδη και κάποιοι άλλοι όχι, καλό είναι, όπως και να ‘χει, να ρίξετε μία ματιά στην κουβέντα μας και να φρεσκάρετε κάποια ανδρικά σεξουαλικά δεδομένα που ίσως να σας διαφεύγουν.

-Είναι μύθος τελικά η μεγάλη διάρκεια στο σεξ; Πρέπει ένας άνδρας να ανησυχεί αν δε μπορεί να κρατηθεί πολλή ώρα; 

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί, η διάμεση διάρκεια καθυστέρησης μέχρι την εκσπερμάτιση είναι 5,4 λεπτά με κολπική διείσδυση. Ο ορισμός της καθυστερημένης καθυστερημένης εκσπερμάτισης –που επίσης ταλαιπωρεί αρκετούς άνδρες- μεταξύ άλλων ορίζεται ως χρόνος μεγαλύτερος των 22 λεπτών. Συνεπώς είναι λίγο υποκειμενικό το τι σημαίνει «πολλή ώρα». Σε τελική ανάλυση, ο μόνος ασφαλής δείκτης είναι η ικανοποίηση. Αν η εκσπερμάτιση γίνεται σε χρόνο που δεν ικανοποιεί τον άνδρα για οποιονδήποτε λόγο, μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

 

 

Ψυχική υγεία: Η αγωγή δεν είναι ντροπή, ούτε χαμένος χρόνος

-Έχει τελικά τόσο μεγάλη σημασία το μέγεθος του πέους; Πώς πρέπει ένας άνδρας να αντιμετωπίσει όλο αυτό το θέμα; 

Η επιθυμία για ένα μεγαλύτερο πέος δεν είναι κάτι καινούριο. Αντιθέτως, υπάρχει από τις απαρχές της ανθρωπότητας. Στην απόφασή να μεγαλώσει κάποιος το πέος του δεν πρέπει να επηρεαστεί από την σύντροφό του, τους φίλους, τα media, κτλ. Το μόνο που παίζει ρόλο είναι η επιθυμία του άνδρα και τίποτε άλλο. Πρέπει να ξεκαθαριστεί εξ αρχής ότι μεταβολές στο μέγεθος του πέους μπορούν να πραγματοποιηθούν ΜΟΝΟ μέσω χειρουργικής επέμβασης με φαλλοπλαστική. Ένα μεγαλύτερο πέος προσφέρει στον άνδρα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επιτυγχάνει τον ερεθισμό περισσότερων νευρικών απολήξεων του γυναικείου κόλπου, άρα θα ήταν ανειλικρινές να πούμε ότι το μέγεθος δεν παίζει κανένα ρόλο. Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για αισθητική επέμβαση για τη μεγάλη πλειοψηφία των περιστατικών και όχι για λειτουργική ανάγκη.

 

 
 

-Τι μπορεί να κάνει ένας άνδρας αν πάσχει από πρόωρη εκσπερμάτιση; Είναι ένα πρόβλημα που ξεπερνιέται; Είναι βιολογικό ή ψυχολογικό το ζήτημα;

Η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί το συχνότερο πρόβλημα σεξουαλικής υγείας των ανδρών παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι επηρεάζει, σε κάποιο βαθμό, πάνω από το 30% του ανδρικού πληθυσμού και χωρίζεται σε χρόνια (από την αρχή της ερωτικής ζωής) και επίκτητη. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι η υπέρβαση του ταμπού και η επίσκεψη σε ανδρολόγο για την λήψη λεπτομερούς ιστορικού και την διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων μέσα από τις οποίες ο γιατρός θα προτείνει αντιμετώπιση. Η συνήθης αντιμετώπιση είναι φαρμακευτική ή μικτή, δηλαδή φαρμακοθεραπεία και ταυτόχρονη συμβουλευτική-ψυχοθεραπευτική υποστήριξη με πρόγραμμα ασκήσεων που βοηθά τον άνδρα να ανακτήσει τον έλεγχο της εκσπερμάτισής του.

Οι τροφές που θα προστατεύσουν την υγεία των μαλλιών σου

-Από ποια ηλικία και μετά πρέπει να ελέγχει ένας άνδρας τον προστάτη του; Ισχύει αυτό που λένε για τα 40 του χρόνια; Πρέπει κανείς μετά να τσεκάρει τον προστάτη προληπτικά;

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες, ο έλεγχος του προστάτη πρέπει να λαμβάνει χώρα μετά το 50ο έτος της ηλικίας του άνδρα και μετά το 40ο αν υπάρχει βεβαρημένο ιστορικό στο οικογενειακό περιβάλλον. Καλό είναι ο προληπτικός αυτός έλεγχος να γίνεται σε ετήσια βάση.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,  Χειρουργός Ουρολόγος –Ανδρολόγος είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, πρώην πρόεδρος του UGRS (Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Επανορθωτική Ουρολογική Χειρουργική) και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Μετά την ειδικότητα της Ουρολογίας, ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης μετεκπαιδεύτηκε στην ενδοσκοπική ουρολογία και ανδρολογία στο Western General Hospital του Εδιμβούργου και υπήρξε επιμελητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Παρισιού (St.Antoine).

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης πήρξε ιδρυτικό μέλος της ISSIR (Διεθνής Ένωση Έρευνας για τη Σεξουαλικότητα), πρόεδρος της IASS (Διεθνής Ένωση Σεξουαλικής Χειρουργικής), ιδρυτής και Πρόεδρος της ΕΜΑΣ (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας). Έχει διατελέσει πρόεδρος της ΑΜΑ (Μεσογειακή Εταιρεία Ανδρολογίας) Γενικός Γραμματέας της IAMSS (Διεθνής Ένωση Ανδρικής Σεξουαλικής Χειρουργικής) και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Βιοανδρολογίας.

Facebook: Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών (https://www.facebook.com/InternationalAndrologyAthens)

Instagram: andrologiko_institouto

YouTube: Ανδρολογικό Ινστιτούτο-Κ. Κωνσταντινίδης (https://www.youtube.com/channel/UCvyw3WDB4K3cfsLsl-JDJbw)

Όλο το αφιέρωμα του Ratpack για το Νοέμβριο και το ΜΗΝΑΣ ΜΑΣ-ΜΗΝΑΣ ΜΑΝ, σε περιμένει να το εξερευνήσεις!



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved