Ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο bucket lists, το Πανεπιστήμιο του Stanford έκανε μία μεγάλη έρευνα και μέσα σε ένα δείγμα 3.000 ανθρώπων ανακάλυψε πως το 91,3 % είχε μία λίστα με πράγματα που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές σε λίστες ήταν φυσικά τα ταξίδια και οι τόποι που θέλουν να πάνε οι άνθρωποι αλλά και οι προσωπικοί στόχοι που θέλουν να φτάσουν. Εντάξει σίγουρα οι λίστες είναι κάτι που όλοι μας κάνουμε διαρκώς, είναι κάτι που όλοι μας χρειαζόμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Πώς η πιο διάσημη σκηνή του Pulp Fiction εμπνεύστηκε από ταινία της Disney
Υπάρχουν ολόκληρες σειρές βιβλίων που σου λένε για πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πεθάνει. Ο Richard A. Friedman είπε πως η ευτυχία δεν κατοικεί σε κάτι το νέο και σε κάτι το συναρπαστικό, η ευτυχία είναι κάτι πολύ πιο περίπλοκο και δεν μπορεί να κατακτηθεί μόνο με ένα bucket list. Σίγουρα υπάρχουν στοιχεία πως το νέο πάντα βοηθάει τη μνήμη, και ίσως εκεί το bucket list να έχει ένα νόημα.
Υπάρχουν πολλοί έγκυροι λόγοι για να δοκιμάζουμε νέα πράγματα σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας – συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών μελετών που δείχνουν ότι οι νέες εμπειρίες μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη κάποιου. Και ο Friedman δεν διαφωνεί να κάνουμε νέα πράγματα.
Αντίθετα, το επιχείρημά του κατά των bucket lists αφορά περισσότερο το να αγκαλιάσει κανείς τα πάθη του και να συνδεθεί πιο βαθιά με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Κάτι που φαίνεται να είναι σταθεροί στόχοι ζωής, όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις.