Φιλαράκι οι γαρίδες δεν γίνονται μόνο ψητές με λαδολέμονο. Η παρακάτω συνταγή για γαρίδες Richeiado θα αφήσει άναυδους τους κολλητούς και εντυπωσιασμένο το κορίτσι. Δώσε μία ευκαιρία στον εαυτό σου και ετοίμασε το γευστικότερο πιάτο θαλασσινών.
Υλικά (για 2 άτομα)
500γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες, με την ουρά τους
1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κ.σ. τζιν
1 κ.γλ. κύμινο
Μία μικρή ποσότητα από κανέλα, γαρίφαλο, turmeric, πιπέρι καγιέν και μαύρο πιπέρι.
1 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Τοποθέτησε τις γαρίδες σε ένα ρηχό πιάτο.
2. Για να φτιάξεις την πάστα, θα αναμείξεις το σκόρδο, το τζίντζερ, τα πιπέρια, το κύμινο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το turmeric, το τζιν και την ζάχαρη. Απλώνεις το μείγμα στις γαρίδες και τις αφήνεις για 30 λεπτά να ποτίσουν.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεις το λάδι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνεις τις γαρίδες και τις αφήνεις να ψηθούν, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
4. Τις βγάζεις. Τις περιχύνεις με χυμό λεμονιού και τις σερβίρεις πάνω σε φύλλα πράσινης σαλάτας της αρεσκείας σου προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.