Ένας καλός ψήστης δεν μπορεί να ξεχάσει το αλάτι, το βασικό καρύκευμα για ένα καλό μπάρμπεκιου. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε άλλα καρυκεύματα, όπως chimichurri, αλλά είναι απαραίτητο να έχετε χοντρό ή μέτριο αλάτι. Ωστόσο, το αλάτι δεν χρησιμοποιείται μόνο στο ρόλο του ως καρύκευμα.
Η χρήση του αλατιού μετά το ψήσιμο που δεν γνωρίζουν όλοι
Αυτό που δεν γνωρίζουν όλοι είναι ότι αυτό το στοιχείο δεν χρησιμοποιείται μόνο για να προσθέσει γεύση. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό εάν πασπαλιστεί απευθείας στα κάρβουνα: αυτό είναι ένα κοινό κόλπο ψησίματος που χρησιμοποιούν ορισμένοι ψησταριές για να βελτιώσουν τη διαδικασία και να πετύχουν καλύτερη σχάρα.
Τι αποτέλεσμα έχει η ρίψη αλατιού στα κάρβουνα ενός μπάρμπεκιου;
Μειώνει τον υπερβολικό καπνό
Το αλάτι βοηθά στον έλεγχο της παραγωγής καπνού απορροφώντας μέρος του λίπους που στάζει στα κάρβουνα, εμποδίζοντάς το να καεί και να δημιουργήσει υπερβολικό καπνό, ο οποίος θα μπορούσε να επηρεάσει τη γεύση του κρέατος.
Σταθεροποιεί τη θερμοκρασία των κάρβουνων
Το ράντισμα με χοντρό αλάτι πάνω από τα κάρβουνα μπορεί να παρατείνει τη ζωή τους και να διατηρήσει μια πιο ομοιόμορφη θερμοκρασία, γεγονός που προάγει το πιο ελεγχόμενο μαγείρεμα.
Άλλες εναλλακτικές χρήσεις του αλατιού στο μαγείρεμα
Το αλάτι μπορεί να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά δεν λειτουργεί ως πυροσβεστήρας. Αν το ρίξουμε στα κάρβουνα δεν τα σβήνει τελείως, αλλά μπορεί να μειώσει την ένταση της φωτιάς και να ελέγξει μικρές φλόγες, αφού καλύπτει το κάρβουνο και περιορίζει το διαθέσιμο οξυγόνο.
Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να σβήσουν μικρές φωτιές στην κουζίνα όταν το λάδι φουντώνει. Το αλάτι μπορεί να απορροφήσει λάδι και να σταματήσει την καύση.
Ωστόσο, δεν είναι αποτελεσματικό στο σβήσιμο μεγάλης φλόγας και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και επικίνδυνες αναθυμιάσεις.