Καλή περίπτωση το κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά κάποιες φορές θέλεις και το κάτι παραπάνω. Την πιο πικάντικη γεύση με μαρινάτες που θα σε κάνουν να φτύνεις φωτιές, αλλά που την ίδια στιγμή είναι απίστευτα γευστικό. Το κοτόπουλο καγιέν, είναι ένα από αυτά τα πιάτα. Και είναι απλό.
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός 2 λεμονιών
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου διαλυμένο σε 125ml βραστό νερό.
1 κύπελο γιαούρτι
3 κ.σ. λάδι
Πιπέρι καγιέν
Αλάτι-Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνεις το κοτόπουλο.
2. Σε ένα πιάτο, λιώνεις το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να γίνει κρεμώδες.
3. Βάζεις και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά.
4. Προσθέτεις τα κομμάτια κοτόπουλου και τα καλύπτεις με την μαρινάτα.
5. Τα αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες ή και όλη την νύχτα.
6. Τα βγάζεις από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τα ψήσεις.
7. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Λίγο πριν γίνουν, τα αλείφεις με την υπόλοιπη μαρινάτα και σερβίρεις.