Κοτόπουλο με κάρυ

Πιο γρήγορη και από τον Stephen.

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου, με γεύση και άρωμα κάρυ και fish sauce. Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο για όταν τρέχεις και δεν φτάνεις.

Υλικά

600 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κ.σ. πάστα κάρυ
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
250 ml ζωμό κοτόπουλο ή νερό
4 κ.σ. fish sauce
1/2 κ.γ. ζάχαρη
4 κ.σ. (70 ml) γάλα καρύδας
3 κ.σ. λάδι

koto

Εκτέλεση

1. Σε ένα γουόκ ή τηγάνι ζεσταίνεις το λάδι μέχρι να κάψει.
2. Ρίχνεις το σκόρδο και την πάστα κάρυ (αν δεν έχεις βάζεις κάρυ σκόνη) και αφήνεις να τσιγαριστεί.
3. Βάζεις το κοτόπουλο και ανακατεύεις καλά. Ρίχνεις το κρεμμύδι, τους κύβους πατάτας και το ζωμό και αφήνεις να ψηθούν, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτεις το γάλα καρύδας και μετά τη fish sauce και τη ζάχαρη.
4. Μόλις η πατάτα μαλακώσει, το φαγητό είναι έτοιμο. Αν θέλεις πιο δεμένη τη σάλτσα, αφαιρείς το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και αφήνεις το ζωμό να βράσει λίγο ακόμα. Όταν δέσει αρκετά, βάζεις ξανά το κοτόπουλο, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις.

Τip: Σέρβιρε μαζί με ρύζι και νιώσε τη μαγεία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved