ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ CHOUX:
140ml. Γάλα
150γρ. Νερό
150γρ. Βούτυρο
6γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
2γρ. Αλάτι
200γρ. Αλεύρι
4-5 Αυγά
1 Αυγό για το άλειμμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
500ml. Γάλα πλήρες
20γρ. Κορνφλάουερ
3 Κρόκους
20γρ. Κακάο
100γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
1κγ. Βανίλια εκχύλισμα
50γρ. Βούτυρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
200ml. Κρέμα γάλακτος
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό, το βούτυρο και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα μέχρι το ζυμάρι να χάσει σχεδόν όλη την υγρασία για 5-6 λεπτά περίπου.
2. Έπειτα αδειάζουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει τελείως. Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Πρέπει το ζυμάρι να είναι αρκετά κολλώδες.
3. Το αδειάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε με το μείγμα μικρές στρογγυλές μπουκλίτσες πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Προσέχουμε να αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους για να μη κολλήσουν.
Διάβασε ολόκληρη την συνταγή, στο σάιτ του Γιώργου Τσούλη.