Κρεμ μπρουλέ

Η σταθερή και εύκολη αξία στα γλυκά.

Ακούς «κρεμ μπρουλέ» και σε ζώνουν τα φίδια. Τι να είναι τώρα αυτό; Πού πάω να μπλέξω;

Μιλάμε όμως για ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά, το οποίο είναι και απλό και εύκολο

Σου έχουμε τα βήματα για να το φτιάξεις σωστά. Χώρια ότι θα της μπεις και στο μάτι προσφέροντάς το για επιδόρπιο.

Υλικά (για 6 άτομα)

9 κρόκοι αβγών
200ml γάλα
600γρ. κρέμα γάλακτος
180γρ. ζάχαρη
1 δόση σκόνη βανίλιας
Λίγη τριμμένη κανέλα

creme brulee 360748985 1280

Εκτέλεση

1. Χτυπάς με το μίξερ σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη.

2. Βάζεις το γάλα να βράσει μαζί με την κρέμα και τη βανίλια και το προσθέτεις στο μπολ. Συνεχίζεις να χτυπάς για 1 ακόμη λεπτό.

3. Ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά.

4. Μοιράζεις το μείγμα σε μπολ πυρίμαχα ή σε ειδικά για κρεμ μπρουλέ.

5. Τα βάζεις στο φούρνο στους 110 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά μέσα σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ταψί γεμάτο νερό στο οποίο έχεις τοποθετήσει τα μπολάκια). Αφού ψηθούν, τα βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες.

6. Όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζεις με λίγη ζάχαρη και τους δίνεις χρώμα ανάβοντας δυνατά το γκριλ στο φούρνο με ανοιχτή την πόρτα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved