Μοσχαράκι κοκκινιστό με μαύρη μπύρα και χοντρά μακαρόνια

Από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.

ΥΛΙΚΑ

1 kg μοσχάρι ελιά κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.σ. πελτέ

1 ξυλάκι κανέλλας

½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

3 φύλλα δάφνης

400 γρ μαύρη μπύρα

1 κύβο ζωμό βοδινού

400 γρ ντομάτα κον κασέ

1 λίτρο νερό

Αλάτι - Πιπέρι

500 γρ. χοντρά μακαρόνια

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού σε ένα μπολ, τα λαδώνουμε καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.
 
2. Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε σε δόσεις το μοσχαράκι μέχρι να τσιγαριστεί πολύ καλά από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά, συμπληρώνουμε με λίγο λάδι αν χρειαστεί.
 
3. Μόλις δώσουμε χρώμα σε όλο το κρέας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
 
4. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι, και ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας.
 
Διάβασε όλη την συνταγή στο σάιτ του σεφ Γιώργου Τσούλη.


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved