Αν βαρέθηκες τα ντελίβερι και τα λαδερά της μάνας σου, δώσε βάση στα παρακάτω 4 σάντουιτς από τις 4 διασημότερες γευστικά πόλεις των ΗΠΑ. Είναι πεντανόστιμα, εύκολα στην παρασκευή και τρώγονται και κρύα.
1. Philly Cheesesteak
Ο οργασμός του μέσου Νεοϋρκέζου. Με ψιλοκομμένο μοσχάρι, λιωμένο τσένταρ και σωταρισμένα κρεμμύδια, έχεις το απόλυτο σάντουιτς. Αν βαριέσαι πολύ, το τσένταρ μπορείς να το βρεις έτοιμο και συσκευασμένο. Το αγαπάμε ιδιαίτερα στη Φιλαδέλφεια (όχι τη δική μας).
2. Cubana
Όλη η μαγεία της Κούβας σε ένα σάντουιτς. Οι ντόπιοι θα πουν πως είναι το καλό βούτυρο που κάνει την διαφορά, αλλά το πάντρεμα του καπνιστού χοιρινό με την καυτερή μουστάρδα είναι το 90% της γεύσης. Σταθερή αξία για τους ντόπιους στο Μαϊάμι.
3. Primanti
Tο capicola είναι παραδοσιακό καπνιστό χοιρινό από την Σαρδηνία, αλλά αν δυσκολεύεσαι να το βρεις το προσιούτο Πάρμας θα κάνει την ίδια δουλειά – και αυτό γιατί είναι πιο κοντά στο αλάτι. Το προβολόνε, το λάχανο και η τηγανητή πατάτα θα δώσουν το κατιτίς παραπάνω. Αγαπημένο των Ιταλών στο Πίτσμπεργκ μέχρι και σήμερα.
4. Jucy Lucy
Γιατί όχι και το διάσημο μπέργκερ από την Μινεάπολη; Αν μη τι άλλο θα δείξεις πως κατέχεις και το άθλημα του γεμιστού μπιφτεκιού, που περιμένει το κρεμμύδι και τις πίκλες για να κάνει παιχνίδι.
Και τώρα δες πως θα τα ετοιμάσεις βήμα-βήμα.