Spicy κεφτέδες στη σχάρα

Καλός και ο φούρνος, αλλά στη σχάρα ο κεφτές ανεβαίνει επίπεδο.

 

Εξαίσιος μεζές και ιδιαίτερα γευστικός. Το μυστικό της συνταγής είναι να αφήσεις τον κιμά στο ψυγείο για αρκετές ωρίτσες. Και ακολουθώντας τον παρακάτω τρόπο θα τα καταφέρεις.

Υλικά (για 4 άτομα)

550 γρ. αρνίσιο κιμά
1 αβγό χτυπημένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι κολίανδρο, ψιλοκομμένο
Μερικά φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ. γλ. κύμινο
1/4 κ. γλ. κανέλα
2 κ.σ. νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι και πιπέρι

kefe

Εκτέλεση

1. Ανακατεύεις όλα τα υλικά και τα ζυμώνεις για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μάζα
2. Την αφήνεις να κρυώσει 1 ώρα στο ψυγείο
3. Προθερμαίνεις το γκριλ στους 200-220 βαθμούς Κελσίου
4. Πλάθεις το μείγμα σε μπαλίτσες και ψήνεις για αρκετά λεπτά από την κάθε πλευρά
5. Πασπαλίζεις με το αλάτι και το κύμινο και σεβίρεις

Tip: Το καλύτερο κρέας είναι από αρνί που περιέχει 10% και δένουν καλύτερα τα υλικά χωρίς να ξεραίνονται. Αν χρησιμοποιείς άπαχο κρέας, οι κεφτέδες θα γίνουν στεγνότεροι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved