Εξαίσιος μεζές και ιδιαίτερα γευστικός. Το μυστικό της συνταγής είναι να αφήσεις τον κιμά στο ψυγείο για αρκετές ωρίτσες. Και ακολουθώντας τον παρακάτω τρόπο θα τα καταφέρεις.
Υλικά (για 4 άτομα)
550 γρ. αρνίσιο κιμά
1 αβγό χτυπημένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι κολίανδρο, ψιλοκομμένο
Μερικά φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ. γλ. κύμινο
1/4 κ. γλ. κανέλα
2 κ.σ. νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ανακατεύεις όλα τα υλικά και τα ζυμώνεις για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μάζα
2. Την αφήνεις να κρυώσει 1 ώρα στο ψυγείο
3. Προθερμαίνεις το γκριλ στους 200-220 βαθμούς Κελσίου
4. Πλάθεις το μείγμα σε μπαλίτσες και ψήνεις για αρκετά λεπτά από την κάθε πλευρά
5. Πασπαλίζεις με το αλάτι και το κύμινο και σεβίρεις
Tip: Το καλύτερο κρέας είναι από αρνί που περιέχει 10% και δένουν καλύτερα τα υλικά χωρίς να ξεραίνονται. Αν χρησιμοποιείς άπαχο κρέας, οι κεφτέδες θα γίνουν στεγνότεροι.