Carpaccio κι ανεβαίνεις επίπεδο

Ποιος είπε ότι το ωμό κρέας δεν κάνει θαύματα;

Αν είσαι μεγάλος λάτρης του γκουρμέ, τότε είναι βέβαιο πως ένα πιάτο καρπάτσιο θα το εκτιμήσεις όσο δεν πάει.

«Δείξε μου το ορεκτικό σου να σου πω πόσο καλός μάγειρας είσαι» λένε, και η αλήθεια είναι πως αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα, θα... σε βγάλεις ασπροπρόσωπο.

Υλικά (για 6 άτομα)

1500 γρ. φιλέτο μοσχαριού χτυπημένο και λεπτοκαμμένο
185ml μαγιονέζα
1-2 κ.σ. σος Worcestershire
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2-3 κ.σ. γάλα
Αλάτι-πιπέρι

beef carpaccio etape 7 480

Εκτέλεση

1. Κόβεις κάθε ίχνος λίπους αφήνοντας έναν μικρό κύλινδρο από μαλακό κρέας. Καταψύχεις καλά το κρέας.
2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβεις το παγωμένο κρέας σε πολύ λεπτές φέτες.
3. Βάζεις τα κομμάτια σε έξι πιάτα σαλάτας έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως η επιφάνεια.
4. Βάζεις μαγιονέζα σε ένα μπολ και τη χτυπάς με τη σος και το χυμό λεμονιού. Αραιώνεις λίγο το γάλα. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και χυμό λεμονιού.
5. Περιχύνεις με τη σος το κρέας και σερβίρεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved