Δεν υπάρχερι γυναίκα που να μπορεί ν' αντισταθεί στο cheesecake. Και πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από φράουλες. Αν μέχρι τώρα πίστευες πως είναι πονοκέφαλος, σου παραδίδουμε με απλά βήματα, πως θα καταφέρεις το πιο νόστιμο γλυκό. Και εκείνη κατά συνέπεια...
Υλικά (για έξι άτομα)
Για τον πάτο:
1 πακέτο πτι-μπερ Αλλατίνη
100 γρ. βούτυρο
1 κ. γλ. ζάχαρη
Για την κρέμα:
350γρ. ζάχαρη
8 αβγά
1 κιλό σαντιγί χτυπημένη
8 φύλλα ζελατίνας
1 κιλό τυρί Philadelphia
Για το σιρόπι:
Μισό κιλό φράουλες καθαρισμένες
1 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. νερό
Λίγες σταγόνες λεμονιού
Μισό κιλό φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Χτυπάς στο μπλέντερ τα Πτι-Μπερ Αλλατίνη με 1 κ.γλ. ζάχαρη.
2. Ζεσταίνεις το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Μόλις λιώσει προσθέτεις το τρίμμα μπισκότου και το αφήνεις μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο.
3. Βάζεις το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού και το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Το βγάζεις από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει.
4. Σε ένα μπολ χτυπάς με μίξερ τα αβγά με τα 350γρ. ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.
5. Βάζεις τις ζελατίνες για 3-4 λεπτά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Μετά τις διαλύεις σε ένα μπολάκι με 30γρ. βραστό νερό.
6. Προσθέτεις την ζελατίνα στο μείγμα των αβγών σιγά-σιγά, χτυπώντας συνεχώς για να μην παγώσει. Προσθέτεις το Philadelphia και χτυπάς το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενές.
7. Με το χέρι ή με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτεις σιγά-σιγά την σαντιγί.
8. Όταν η βάση κρυώσει, την ξεφορμάρεις και την βάζεις σε μία πιατέλα. Βάζεις την κρέμα από πάνω, σε στρώσεις, λειαίοντας τα τοιχώματα με μία σπάτουλα.
9. Για το σιρόπι, βάζεις το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση.
10. Ρίχνεις τις φράουλες, ανακατεύεις με ένα πηρούνι και τις διαλύεις. Τα αφήνεις να πάρουν μία βράση.
11. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει και το περιχύνεις στην κρέμα.
12. Γαρνίρεις με τις φράουλες και σερβίρεις.