Το δείπνο πήγε τέλεια και θες να την εντυπωσιάσεις. Δεν θέλει κάτι πολύπλοκο και της αρέσει η σοκολάτα. Μία είναι η λύση, μους σοκαλάτας. Αν συμπλήρωσε με Cointreau το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο: δεν θα ξεκολλάει το κουτάλι από πάνω της. Αν δεν θα ξεκολλήσει και από εσένα, είναι μια άλλη ιστορία.
Υλικά (για 4 άτομα)
130 γρ. θρυμματισμένη κουβερτούρα
40 γρ. βούτηρο
Χυμό 2 πορτοκαλιών
100 γρ. κακάο
2 αβγά (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
2 κ.σ. Cointreau
100 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ζάχαρη
Φυλλαράκια μέντας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Λιώνεις σε μπεν μαρί το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα
2. Προσθέτεις τον χυμό πορτοκαλιών. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνεις κακάο και ανακατεύεις καλά
3. Ρίχνεις κρόκους και Cointreau και κατεβάζεις από τη φωτιά αφήνοντας το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
4. Στο μεταξύ χτυπάς πολύ καλά σε ένα μπολ τα ασπράδια με τη ζάχαρη για να γίνουν μαρέγκα, και σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος μόνη της (σε σαντιγί)
5. Με μία σπάτουλα ανακατεύεις ελαφρά όλα τα υλικά ώστε το μείγμα να παραμείνει αφράτο. Το βάζεις στο ψυγείο για μία ώρα και μετά το γαρνίρεις με φρέσκια μέντα. Έτοιμος.