Ένας καλός καφές είναι πάντα απόλαυση και δεν χρειάζεται να είναι κάθε φορά από κάποιο μαγαζί για να στον ετοιμάσει σωστά, τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τους ειδικούς του καφέ. Κάποιοι από αυτούς έχουν μοιραστεί τα δικά τους μυστικά με τον καφέ σχετικά με το πώς να πετύχεις αποτελέσματα επαγγελματικού επιπέδου στο σπίτι χωρίς κάποια ιδιαίτερα εργαλεία.
Το νερό έχει σημασία
Οι ειδικοί λένε ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν σκεφτόμαστε την ποιότητα του μεγαλύτερου συστατικού του ποτού - του νερού - όσο θα έπρεπε. Η χρήση καλύτερης ποιότητας νερού είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός καλού καφέ στο σπίτι. Το νερό θα πρέπει να είναι όσο καλό γίνεται, αφού είναι το 98% του καφέ.
Γιατί δεν πρέπει να πίνεις καφέ με νερό από τη βρύση
Τι γίνεται με τους κόκκους καφέ;
Οι ειδικοί λένε ότι μπορείς να αλέθεις τους κόκκους στο σπίτι, εάν έχεις έναν καλό μύλο καθώς θα σου εξοικονομήσει λιγότερο χρόνο και χρήματα από ό,τι νομίζεις. Αν πρέπει να αγοράσεις προαλεσμένο καφέ επειδή δεν μπορείς να έχεις μύλο στο σπίτι, σκέψου να αγοράσεις μικρότερες συσκευασίες πιο συχνά αντί για να ελαχιστοποιήσεις τον χρόνο που ο αλεσμένος καφές παραμένει αχρησιμοποίητος πριν την παρασκευή του. Ακόμα κι αν αλέθεις στο σπίτι, όμως, ο χρόνος και η αποθήκευση έχουν σημασία.
Το ιδανικό σενάριο είναι ότι πρέπει να αλέθεις μόνο τη μερίδα που θα χρησιμοποιείς. Επίσης, θα πρέπει να το βάζεις σε ένα δροσερό, σκοτεινό, αεροστεγές δοχείο.
Γιατί δεν πρέπει να πίνεις καφέ μετά από μία άυπνη νύχτα
H ιδανική αναλογία
Όσο περισσότερο νερό χρησιμοποιείς στην παρασκευή σου, τόσο πιο αραιωμένος και «αδύναμος» θα είναι ο καφές, επομένως η εύρεση της σωστής ισορροπίας καφέ και νερού είναι ένα κλειδί για την παρασκευή ενός τέλειου φλιτζάνι καφέ. Για παράδειγμα, 240 γραμμάρια νερό για κάθε 15 γραμμάρια καφέ, σε αναλογία 16:1 είναι ιδανική.
Ξεκίνα με αυτά τα βήματα και σίγουρα θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα στον καφέ σου.