Τσικνοπέμπτη: 4 βασικά λάθη που κάνεις με το ψήσιμο του κρέατος

Κοινά λάθη που μπορείς να αποφύγεις στο ψήσιμο. 

Η Τσικνοπέμπτη είναι η μία ξεχωριστή ημέρα μέσα στον χρόνο. Είναι μία γιορτή από μόνη της, όπου μαζευόμαστε με την οικογένεια και την παρέα για να φάμε, να πιούμε, να γελάσουμε και να περάσουμε όμορφες στιγμές. Φυσικά, όμως λάθη γίνονται και ας δούμε μερικά από τα πιο συχνά που γίνονται στο ψήσιμο και πώς να τα αποφύγεις για ένα τέλειο γεύμα. Εξάλλου, το καλό ψήσιμο,θέλει υπομονή.

Το κοντοσούβλι στην κορυφή του κόσμου σε παγκόσμια ψηφοφορία

1. Ψήνεις το κρέας απευθείας από το ψυγείο

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν πολλοί είναι να βάζουν το κρέας κατευθείαν από το ψυγείο στη σχάρα ή στο τηγάνι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ψήνεται ομοιόμορφα, με το εξωτερικό να καίγεται και το εσωτερικό να παραμένει ωμό ή κρύο. Βγάλε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 30-60 λεπτά πριν το ψήσεις, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι, θα μαγειρευτεί πιο σωστά και θα παραμείνει ζουμερό.

2. Γυρνάς το κρέας συνέχεια

Το συνεχές γύρισμα του κρέατος είναι μια συνήθεια που έχουν πολλοί ψήστες, αλλά στην πραγματικότητα μειώνει τη σωστή δημιουργία κρούστας και επηρεάζει την υφή του. Άφησε το κρέας να ψηθεί σωστά από τη μία πλευρά μέχρι να ξεκολλάει εύκολα από τη σχάρα και μετά γύρισέ το. Ιδανικά, κάθε κομμάτι πρέπει να γυρίζει μόνο μία φορά κατά το ψήσιμο.

6 tips για να φτιάξεις το πιο ζουμερό κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

3. Δεν αφήνεις το κρέας να «ξεκουραστεί» μετά το ψήσιμο

Όταν το κρέας βγαίνει από τη φωτιά, οι χυμοί του είναι ακόμα «αναστατωμένοι». Αν το κόψεις αμέσως, όλοι οι χυμοί θα φύγουν από το κρέας, αφήνοντάς το στεγνό.
Άφησέ το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το κόψεις. Έτσι, οι χυμοί θα επανακατανεμηθούν και το κρέας θα παραμείνει τρυφερό και γευστικό.

4. Βάζεις τη σάλτσα πολύ νωρίς

Οι μαρινάδες και οι BBQ σάλτσες είναι απολαυστικές, αλλά αν τις βάλεις πολύ νωρίς, περιέχουν ζάχαρη που καραμελώνει και καίγεται γρήγορα, δίνοντας μια πικρή γεύση στο κρέας.

Πρόσθεσε τη σάλτσα στα τελευταία 5-10 λεπτά του ψησίματος, ώστε να δώσει γεύση χωρίς να καεί.

Μην ξεχνάς ότι:

Το σωστό ψήσιμο θέλει υπομονή, τεχνική και μερικά απλά τρικ που κάνουν τη διαφορά. Αυτή την Τσικνοπέμπτη, απόφυγε τα παραπάνω λάθη και απόλαυσε το τέλειο, ζουμερό και καλοψημένο κρέας! Καλή όρεξη!



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved