Eurokinissi Το κοντοσούβλι στην κορυφή του κόσμου σε παγκόσμια ψηφοφορία

Η πρώτη θέση με τα καλύτερα χοιρινά «πιάτα» του κόσμου είναι ελληνική υπόθεση. Σε ποια θέση βρέθηκε η γουρουνοπούλα;

Είναι η ιδέα μας ή η ελληνική κουζίνα γλεντάει τις υπόλοιπες του πλανήτη; Μετά την ψηφοφορία όπου βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου αφήνοντας πίσω τους Ιταλούς, τώρα έρχεται ακόμη μία πρωτιά. Μία πιο μερακλίδικη πρωτιά. 

Σύμφωνα με την ψηφοφορία που δημοσίευσε το Taste Atlas, το κοντοσούβλι βρίσκεται στην πρώτη θέση με τα καλύτερα χοιρινά “πιάτα” του κόσμου. “Το κοντοσούβλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος μαριναρισμένα σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, στη συνέχεια σουβλισμένα και μαγειρεμένα αργά σε ψησταριά” αναφέρει το Taste Atlas.

 

 

Η μαρινάδα περιέχει συχνά συστατικά όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί.

Επιμένεις να βάζεις κοντοσούβλι ή κοκορέτσι στο τυλιχτό;

Ωστόσο μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η γουρουνοπούλα. Κατατάσσεται στη 48η θέση και ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Μάλιστα είμαστε σίγουροι πως τα επόμενα χρόνια θα βρεθεί πιο ψηλά γιατί μόλις τη μάθουν περισσότεροι, θα την εκτιμήσουν. 

 

 

Εκτός από την ελληνική κουζίνα, στα πιάτα με το χοιρινό κρέας, μεγάλη μπάλα παίζουν και οι Μεξικανοί. Η μεξικάνικη κουζίνα κερδίζει την δεύτερη και την τρίτη θέση της λίστας με το Γκρίγκας και το Cochinita pibil. Το Γκρίγκας είναι ένα τυπικό μεξικάνικο πιάτο που φτιάχνεται με τορτίγιες γεμάτες με μαριναρισμένο χοιρινό κρέας, τυρί και φέτες ανανά. Το Cochinita pibil από την άλλη είναι χοιρινό το οποίο μαρινάρεται σε συνδυασμό πάστας annatto, πικρού χυμού πορτοκαλιού και σκόρδου. Ψήνεται αργά και στη συνέχεια τεμαχίζεται και σερβίρεται επίσης σε τορτίγιες, σε τάκος ή μόνο του με ασκαλώνια, κρεμμύδια τουρσί, σάλτσα και διάφορα ψητά λαχανικά.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved