Γιατί δεν πρέπει να πίνεις καφέ με νερό από τη βρύση

Για πολλούς ανθρώπους ο καφές, είναι απαραίτητος για ένα καλό ξεκίνημα της ημέρας. Εκτός και αν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για την προετοιμασία του.

Ο σωστός τύπος κόκκου, το σωστό μέγεθος κόκκων και η βέλτιστη θερμοκρασία. Όλα αυτά τα σημεία πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την προετοιμασία του καφέ. Τώρα οι ειδικοί εξηγούν ότι ορισμένες ομάδες ανθρώπων θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν τη χρήση νερού βρύσης κατά την προετοιμασία του καφέ.

Τι κρύβεται πίσω από τη σύσταση;

Το μεταλλικό νερό από ένα μπουκάλι είναι το καλύτερο για την παρασκευή καφέ. Γιατί η σύνθεσή του είναι βέλτιστη τόσο για τη μηχανή όσο και για τη γεύση. Λόγω του χαμηλού βαθμού σκληρότητάς του, δεν συσσωρεύονται άλατα στους εύκαμπτους σωλήνες και σε άλλα εξαρτήματα του μηχανήματος - αυτές οι εναποθέσεις καταστρέφουν το υλικό και τη συσκευή μετά από ορισμένο χρόνο.

Ένας άλλος λόγος: το ασβεστούχο, δηλαδή το σκληρό νερό, εξουδετερώνει το γευστικό καφεϊκό οξύ (οξύ φρούτων). Αυτό προκαλεί την απώλεια του αρώματος. Η γεύση του καφέ είναι αραιή, μπαγιάτικη, ήπια. Επιπλέον, το ανθρακικό σκληρό νερό έχει τη δική του χαρακτηριστική, κυρίαρχη γεύση. Και δεν αρέσει σε όλους.

Φτιάχνοντας καφέ με νερό βρύσης: Οι εξαιρέσεις

Σε περιοχές όπου η σκληρότητα του νερού είναι κάτω από 8 βαθμούς γερμανικής σκληρότητας (°dH), το κανονικό νερό της βρύσης μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή καφέ. Επειδή το μαλακό (δηλαδή «όξινο») νερό δεν επηρεάζει τη γεύση και δεν βλάπτει την καφετιέρα.

Παρεμπιπτόντως: Για κάθε specialty coffee υπάρχει διαφορετικό, βέλτιστο επίπεδο σκληρότητας νερού. Ο καφές φίλτρου έχει καλύτερη γεύση με νερό που έχει σκληρότητα 2 έως 3 °dH, ο εσπρέσο με νερό που έχει σκληρότητα 5 °dH.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved