Τι θα έλεγες για ένα φθινοπωρινό Old Fashioned με ρούμι

Το ρούμι είναι το ιδανικό του «ταίρι».

 

Το Old Fashioned είναι από τα πιο γνωστά κλασικά κοκτέιλ, που υπάρχουν στον κόσμο. Η παραδοσιακή του συνταγή θέλει (bourbon) μπέρμπον, είναι επίσης απίστευτα ευέλικτο, προσφέροντας αμέτρητες παραλλαγές όπως το Autumn Old Fashioned. H μετάφραση γίνεται ως «Φθινοπωρινό Old Fashioned» και είναι μία καλή παραλλαγή στο κλασικό και υπάρχουν λόγοι για αυτό. Και ξεκινώντας από τα βασικά, το παλαιωμένο ρούμι αντικαθιστά το τυπικό ουίσκι.

Τι είναι αυτή η μέθοδος solera που ακούς συνέχεια στο ρούμι;

Γιατί το ρούμι είναι ιδανικό για μια παραλλαγή του Old Fashioned;

Το Old Fashioned είναι ένα από τα κλασικότερα κοκτέιλ στην ιστορία των ποτών με μια απλή αλλά ισορροπημένη συνταγή που βασίζεται στο ουίσκι, στη ζάχαρη, στα bitters και στον πάγο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολλές παραλλαγές του κλασικού αυτού κοκτέιλ και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές είναι η χρήση ρουμιού αντί για ουίσκι.

Το ρούμι με την πλούσια ιστορία και την πολυδιάστατη γεύση του, προσθέτει βάθος και χαρακτήρα στο Old Fashioned, δημιουργώντας μια ανανεωμένη εκδοχή που αξίζει να δοκιμάσεις. Το ρούμι παράγεται από ζαχαροκάλαμο ή μελάσα, κάτι που του προσδίδει φυσικά γλυκές και πικάντικες νότες, ανάλογα με την προέλευσή του. Ένα παλαιωμένο ρούμι προσφέρει σύνθετα αρώματα καραμέλας, βανίλιας, μπαχαρικών και φρούτων, που το κάνουν εξαιρετικό αντικαταστάτη του ουίσκι σε ένα Old Fashioned.

Ενώ το ουίσκι έχει πιο ξηρή και καπνιστή γεύση, το ρούμι δημιουργεί ένα πιο γλυκό προφίλ στο Οld Fashioned, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου εκλεπτυσμένο. 

 

 

Το Old Fashioned βασίζεται στην αντίθεση μεταξύ γλυκού και πικρού. Το ρούμι, με την φυσική του γλυκύτητα, συνδυάζεται αρμονικά με τα bitters, χωρίς να χρειάζεται τόσο πολλή ζάχαρη όπως στο κλασικό Old Fashioned. Αυτό δημιουργεί μια πιο ισορροπημένη και λιγότερο γλυκιά γεύση, που δεν υπερκαλύπτει τα άλλα στοιχεία του κοκτέιλ.

Η ζάχαρη που προστίθεται στο Old Fashioned συνήθως προέρχεται από κύβους ζάχαρης ή σιρόπι, αλλά όταν βάζεις ρούμι, μπορείς να μειώσεις την ποσότητα ζάχαρης ή να την αντικαταστήσεις με σιρόπι από ζαχαροκάλαμο για να ενισχύσεις ακόμα περισσότερο τα αρώματα του ρουμιού.

Ένα παλαιωμένο ρούμι θα δώσει στο Old Fashioned μια πιο βαριά και πικάντικη διάσταση, ενώ ένα ελαφρύτερο ρούμι μπορεί να προσφέρει πιο φρουτώδη και αρωματική εμπειρία. Η ευελιξία αυτή επιτρέπει στους bartenders και στους λάτρεις των κοκτέιλ να πειραματιστούν με διάφορες εκδοχές του Old Fashioned, βρίσκοντας τον ιδανικό συνδυασμό που ταιριάζει στον προσωπικό τους ουρανίσκο.

Είναι το old fashioned το πιο παραδοσιακό αντρικό κοκτέιλ;

 

 

Πώς θα το φτιάξεις στο σπίτι;

Yλικά:

60 ml παλαιωμένο ρούμι
12.5 ml σιρόπι σφενδάμου
2 σταγόνες Angostura Aromatic Bitters

Εκτέλεση: Ανακάτεψε όλα τα υλικά με πάγο και στη συνέχεια σουρώνεις το μείγμα σε ένα ποτήρι με πάγο.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved