Το καλύτερο τυρί στο κόσμο είναι από τη Νάξο

Και συνολικά 9 τυριά είναι βρίσκονται στα καλύτερα του κόσμου.

 

Το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα σκληρά τυριά στον κόσμο και σε αυτή τη λίστα βρίσκουμε ελληνικά τυριά. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι στη δεύτερη θέση ήρθε η γραβιέρα Νάξου, ενώ στην πρώτη θέση ήταν η παρμεζάνα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η γραβιέρα Κρήτης, ενώ λίγο πιο κάτω στην έβδομη είναι η κεφαλογραβιέρα, στην όγδοη το Σαν Μιχάλη -από τη Σύρο-, στην ένατη η γραβιέρα Αγράφων, στην δέκατη τρίτη το κεφαλοτύρι, στη δέκατητεταρτη το Μετσοβόνε στην δέκατηέβδομη το Λαδοτύρι Μυτιλήνης.

Ξέχνα το κρασί, η μπίρα πάει περισσότερο με το τυρί

Στη σαρακοστή τρίτη θέση βρίσκεται το Μελίχλωρο (από τη Λήμνο), ενώ αρκετά πιο κάτω, στο νούμερο εξήντα τέσσερα βρίσκεται το ξινότυρο Μυκόνου. Δεν τη λες και μικρή διάκριση ειδικά αν αναλογιστείς ότι στη λίστα βρίσκονται κυρίως ιταλικά τυριά.

 


Για τις γραβιέρες

Η Γραβιέρα Νάξου είναι τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης που παράγεται από αγελαδινό γάλα ή μείγμα αγελαδινού (τουλάχιστον 80%) με πρόβειο και κατσικίσιο.

Ως «γραβιέρα Νάξου» μπορεί να ονομάζεται μόνο αυτός ο τύπος του τυριού που παράγεται στη Νάξο από γάλα ζώων που εκτρέφονται στο νησί. Οι εγκεκριμένες προδιαγραφές του τυριού αναφέρουν λεπτομέρειες για τον τρόπο βόσκησης και τις υπόλοιπες συνθήκες όπου ζουν τα ζώα απ' όπου παράγεται το τυρί.

 

 

Η Γραβιέρα Κρήτης παράγεται στην Κρήτη από πρόβειο γάλα και ωριμάζει μετά από τουλάχιστον πέντε μήνες. Φτιαγμένο σε τροχούς. Έχει υπόγλυκη γεύση με μια ευχάριστη καβουρδιστή μυρωδιά.

Το τυρί σαγανάκι είναι η ντροπή της παραγγελίας στην ταβέρνα

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved