5 tips για να φτιάξεις το τέλειο σπιτικό μπέργκερ με αυγό

Γιατί δεν ετοιμάζεις κάτι νόστιμο για τους δικούς σου;

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δαγκώνετε ένα σπιτικό μπέργκερ με ένα τέλεια τηγανισμένο αυγό από πάνω. Ο συνδυασμός του ζουμερού βοδινού, της πλούσιας γεύσης του αυγού και των διαφόρων υλικών δημιουργεί μια απολαυστική εμπειρία. Αλλά πώς μπορείτε να μετατρέψετε ένα απλό μπέργκερ σε κάτι εξαιρετικό; Εδώ είναι πέντε βασικές συμβουλές για να φτιάξετε το απόλυτο σπιτικό μπέργκερ με αυγό.

Πέντε μυστικά για να φτιάχνεις καλύτερα μπέργκερ

1. Διαλέξτε Ποιοτικό Κιμά Βοδινού

Η βάση για κάθε υπέροχο μπέργκερ ξεκινά από το κρέας. Πρέπει να προτιμάς τον κιμά με περιεκτικότητα λίπους γύρω στο 20%, ιδανικά 80/20 (από ελιά ή σπάλα). Το λίπος εξασφαλίζει ζουμερό και γευστικό μπιφτέκι που δεν θα στεγνώσει κατά το μαγείρεμα. Αν και ο άπαχος κιμάς μπορεί να φαίνεται πιο υγιεινός, το λίπος είναι απαραίτητο για την πλούσια γεύση που κάνει τα μπέργκερ ακαταμάχητα.

Συμβουλή: Απέφυγε το υπερβολικό πλάσιμο του κιμά, καθώς φτιάχνεις μπιφτέκια. Αν ζυμώνεις πολύ το κρέας, το μπιφτέκι θα γίνει σφιχτό και στεγνό. Φτιάξτε τα μπιφτέκια απαλά με τα χέρια σου και πρέσεχε να είμαι λίγο μεγαλύτερα από τα ψωμάκια σου, καθώς θα συρρικνωθούν κατά το ψήσιμο.

 

 

2. Καρύκευσε απλά και γενναιόδωρα

Όταν πρόκειται για το καρύκευμα στα μπιφτέκια, το απλό είναι και ωραιότερο. Μια απλή ποσότητα αλατιού και πιπεριού και στις δύο πλευρές του μπιφτεκιού είναι αρκετή για να αναδείξει τη νόστιμη γεύση του κρέατος. Καρύκευσε το λίγο πριν το ψήσιμο για να μην χάσει το μπιφτέκι υγρασία.
Συμβουλή: Για έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγη σάλτσα Worcester ή μια πρέζα σκόρδου στον κιμά πριν πλάσεις τα μπιφτέκια. Όμως, όπως και να ΄χει, όσο πιο απλό το κρατήσεις, τόσο πιο καλό θα παραμείνει.

Τι γνώμη έχεις για το Cheese burger με αβγό;

3. Τεχνική Μαγειρέματος

Το σωστό ψήσιμο του μπιφτεκιού είναι κρίσιμο. Για ένα τέλειο, ζουμερό μπιφτέκι, ψήσε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ξεκίνησε δημιουργώντας μια τραγανή κρούστα στην εξωτερική πλευρά και μετά χαμήλωσε τη φωτιά για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Για πλήρως ψημένο μπιφτέκι, η εσωτερική θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει στους 71°C, ενώ για μέτρια προς μέτρια-καλοψημένο, στοχεύστε στους 63-68°C.
Η καλύτερη επιλογή είναι το ψήσιμο σε σχάρα ή τηγάνι από χυτοσίδηρο. Αν θέλεις ακόμα περισσότερη γεύση, πρόσθεσε λίγο βούτυρο στο τηγάνι προς το τέλος του ψησίματος.

Συμβουλή: Μην πιέζεις τα μπιφτέκια με τη σπάτουλα, καθώς αυτό αφαιρεί τους χυμούς τους και κάνει το μπέργκερ στεγνό.

4. Τηγάνισε το αυγό άψογα

Το αυγό είναι αυτό που θα απογειώσει το μπέργκερ σας. Το σωστό τηγάνισμα του αυγού εξασφαλίζει ότι θα έχει μια πλούσια, κρεμώδης επικάλυψη. Ζεσταίνεις λίγο βούτυρο ή λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σπας το αυγό. Υπάρχουν και ειδικά τηγανάκια αυγού για να μπορέσεις να το ψήσεις εκεί και να είναι περισσότερο ομοιομορφία.

Συμβουλή: Πασπάλισε το αυγό με λίγο αλάτι και πιπέρι για επιπλέον γεύση.

5. Σωστό Ψωμάκι και σωστά υλικά

Ένα μπέργκερ είναι τόσο καλό όσο το ψωμάκι και τα υλικά που το συνοδεύουν. Προτίμησε μαλακά, ελαφρώς φρυγανισμένα ψωμάκια μπριός που θα αντέξουν τη ζουμερή γεύση του μπιφτεκιού και του αυγού χωρίς να διαλυθούν. Το φρυγάνισμα των ψωμιών προσθέτει υφή και τα βοηθά να απορροφήσουν τους χυμούς των υλικών χωρίς να γίνουν μαλακά.

Όσον αφορά τα υλικά, η ισορροπία είναι το κλειδί. Μερικές φέτες τραγανό μπέικον, φρέσκο μαρούλι και ντομάτα ταιριάζουν εξαιρετικά με την πλούσια γεύση του αυγού και του βοδινού. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μια φέτα τυριού ( τσένταρ ή γκούντα θα δώσει επιπλέον νοστιμιά) για περισσότερη απόλαυση. Μια μικρή ποσότητα μαγιονέζας, κέτσαπ ή αϊολί θα δώσει ένα ολοκληρώσει τη γεύση του μπέργκερ.

Συμβουλή: Μην ξεχνάς τα καραμελωμένα κρεμμύδια για μια δόση γλυκύτητας.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved