Ένα Macallan βγαλμένο από το χωρόχρονο

Το Macallan Time: Space είναι αποτέλεσμα σκωτσέζικης αριστοτεχνίας.

Η υπομονή είναι πρωταρχικής σημασίας όταν πρόκειται για τον καλύτερο σκωτσέζικο whisky στον κόσμο, ειδικά σε θέματα που δεν μπορεί να χαθεί ούτε μια σταγόνα. Αυτό το συναίσθημα ισχύει σίγουρα με τη νέα συλλογή Time: Space από το The Macallan, με ένα single malt που αποστάχθηκε το 1940 και εμφιαλώθηκε σε ηλικία 84 ετών. Ναι, τελικά η υπομονή είναι αρετή.

Το Macallan συνεχίζει μια λαμπρή πορεία καθώς γιορτάζει τα 200 χρόνια της σκωτσέζικης αριστείας του, χτίζοντας την κυκλοφορία του Ιανουάριο των εντυπωσιακών Tales of The Macallan, Vol. 2. Αυτή τη φορά το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακά.  Το Macallan Time: Space στεγάζεται σε ένα κυκλικό δοχείο δύο θαλάμων με αφαιρούμενη φιάλη και κεντρικό θάλαμο, ένα επίτευγμα σχεδιασμού ουσιαστικά τόσο εντυπωσιακό όσο το ουίσκι του 1940 που στεγάζεται στον εξωτερικό του θάλαμο. Το αποστακτήριο απέδειξε την κλάση του στηξ σχεδίαση, όπως είχε κάνει νωρίτερα στη συνεργασία του με την Bentley το 2024.

mac2

Η εκπληκτική συλλογή προσεκτικά παλαιωμένων malts,  ολοκληρώνεται με την κυκλοφορία του Time: Space Mastery, που συνδυάζει 14 τύπους βαρελιών. Όπως σημειώνει το διάσημο αποστακτήριο, «και οι δύο εκδόσεις είναι συμβολικές εκφράσεις του The Macallan, που διαμορφώνονται από μια συνεχή αφοσίωση στην ασύγκριτη δεξιοτεχνία και δημιουργικότητα».

Μόνο 200 εκδόσεις της προσφοράς Dual Whisky Time: Space είναι διαθέσιμες και το The Macallan σημειώνει ότι η προσφορά τόσο του vintage του 1940 όσο και ενός vintage του 2018 αντιπροσωπεύει «ένα spirit που εκτείνεται σε ασύγκριτο σκάφος από γενιά σε γενιά». Από την πιο προσιτή αλλά όχι λιγότερο ζηλευτή προσφορά Time: Space Mastery, ο αποστακτήρας Speyside λέει ότι το υγρό αντλεί «ευδιάκριτες επιρροές από βαρέλια με καρυκεύματα με σέρι European Oak, βαρέλια με καρυκευμένο σέρι American Oak, βαρέλια American Oak Bourbon και τα καλύτερα refill βαρέλια».

 

mac3

 

Και οι δύο κυκλοφορίες σημαδεύουν το παρελθόν και βοηθούν να ανοίξει ο δρόμος για (ιδανικά) δύο ακόμη αιώνες ιερής σκωτσέζικης παραγωγής. Όσον αφορά την εύρεση του πολυπόθητου Scotch, η έκδοση 1.400 $ Time: Space Mastery είναι διαθέσιμη για αγορά από το The Macallan (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και την τοποθεσία), ενώ η περίφημη έκδοση Time: Space είναι στα  $190.000 και είναι διαθέσιμη για αγορά μέσω πρόσκλησης από το The Macallan .

 Κάθε κυκλοφορία είναι κάτι παραπάνω από κατάλληλη για να σηματοδοτήσει 200 ​​χρόνια εξαιρετικής σκωτσέζικης παραγωγής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved