Εχμ, περίπου και αρκεί να σας περιγράψω μία… τυπική Κυριακή για να καταλάβετε τι εννοώ: Το πρωί έχει ξύπνημα, όχι νωρίς αλλά ούτε και αργά, απλά το ξυπνητήρι χτυπάει λίγο πιο μετά σε σχέση με τις καθημερινές. Μετά, ετοιμάζουμε πρωινό για τα παιδιά, παιχνίδι μαζί τους και αργότερα fun time στην κουζίνα. Οκ, όχι και τόσο fun time αλλά κάπως πρέπει να φάμε. Όλα έτοιμα, τα πιάτα άδειασαν και κάπου εδώ είναι η ώρα για το καθάρισμα της κουζίνας.
Κάπως έτσι, ήρθε το μεσημεράκι και τα παιδιά έπεσαν ξερά στο κρεβάτι για τη σιέστα τους. Ευκαιρία να κάτσουμε απέναντι από το κλιματιστικό (ωραία τα 40άρια ε;) και να χαλαρώσουμε λίγο με το βιβλίο που το παλεύουμε εδώ και έναν μήνα. Φωνές ακούγονται, ώρα για το απογευματινό παιχνίδι με τα παιδιά μέχρι να πάνε στο σπίτι των φίλων τους για sleepover.
Και τώρα που έφυγαν, ας μαζέψουμε λίγο το σπίτι γιατί θα πατήσουμε κανένα παιχνίδι που βρίσκεται εδώ και εκεί (μα να μην έχουν λίγο Παρθένο μέσα τους αυτά τα παιδιά;). Γιατί καλά να ήμασταν στη θάλασσα και να πατάγαμε κανέναν αχινό. Τώρα που είμαστε στο σπίτι, το λες και λίγο άδικο να πατήσουμε καμιά action figure και να αρχίσουμε να χοροπηδάμε σαν αναστενάρηδες.
Μπαλκόνι, αγάπη μας
Τώρα που είναι απόγευμα και δεν φοβόμαστε ότι αν μας δει ο μεσημεριανός ήλιος θα εξαϋλωθούμε, ευκαιρία να βγούμε λίγο στο μπαλκόνι να πάρουμε μια δόση από τον έξω κόσμο. Να δούμε λίγο, στην τελική, πώς είναι τα δέντρα στον δρόμο, αν άλλαξαν, αν υπάρχουν, αν... Μια το κρύο, μια η ζέστη, όταν δεν είμαστε γραφείο καταλήγουμε να περνάμε τις υπόλοιπες ώρες, χειμώνα καλοκαίρι, μέσα σε τέσσερις τοίχους.
Και δεν είμαστε οι μόνες, γι’ αυτό είμαστε σίγουρες. Πρόσφατα διαβάσαμε μια έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Amita στην οποία συμμετείχαν 800 άτομα, από 25 μέχρι 64 χρονών. Και ξέρεις τι προέκυψε; Ότι περνάμε το 83% της ζωής μας μέσα σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που δείχνει ότι έχουμε απομακρυνθεί από το φυσικό περιβάλλον μας. Στο καπάκι, διαβάσαμε και ότι προβλέπεται να περάσουμε μόλις το 7% της ζωής μας στον έξω κόσμο, σε άμεση επαφή με την φύση. Όχι πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη, δηλαδή.
Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr