Η Μαρίνα είναι επικοινωνιολόγος και τα βράδια της τα περνάει βλέποντας ριάλιτι (είναι guilty pleasure, λέει). Ο Ορέστης δουλεύει σε τμήμα ερευνών τράπεζας και το αγαπημένο του σπορ, στο οποίο επιδίδεται κάθε απόγευμα, είναι το να σηκώνει το τηλεκοντρόλ για να αλλάξει κανάλι. Η Χριστίνα είναι δασκάλα και έχει μια μεγάλη αγάπη, τον καναπέ της. Η Σοφία δουλεύει ως γραμματέας και, όταν έρχεται σπίτι, μόνο ορθή δεν είναι -αντίθετα, κάνει μακροβούτια στο κρεβάτι της. Η Αλεξάνδρα είναι ψυχολόγος και, όταν δεν βρίσκεται στο γραφείο της, το ρίχνει στην… ταβανοθεραπεία.
Και όμως, υπάρχει κάτι που ενώνει αυτούς τους πέντε ανθρώπους και αυτό είναι το ότι φαίνεται να ακολουθούν πιστά τη διαδρομή «σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι». Χωρίς να περάσουν, στο ενδιάμεσο, λίγο χρόνο εκτός σπιτιού, για παράδειγμα σε ένα πάρκο. Σε αυτό το σημείο, μάλλον μπορούμε να συμφωνήσουμε όλες πως η στάση στον φούρνο της γειτονιάς δεν θεωρείται επαφή με τον έξω κόσμο.
Σίγουρα δεν είναι οι μοναδικοί άνθρωποι στην Ελλάδα που κάνουν το ίδιο. Διότι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Amita σε 800 άτομα ηλικίας 25-64 χρονών, φαίνεται πως στη χώρα μας περνάμε το 83% της ζωής μας σε εσωτερικούς χώρους. Σαν να έχουμε μαλώσει κάπως με το φυσικό περιβάλλον, δηλαδή. Εν τω μεταξύ, αυτή η κατάσταση δεν φαίνεται καλύτερη ούτε στο μέλλον, μιας και οι προβλέψεις θέλουν πως θα περάσουμε μόνο το 7% της ζωής μας σε άμεση επαφή με τη φύση.
Κάτι αλλάζει…
Μια μέρα, όμως, κάτι φαίνεται να άλλαξε σε αυτήν την καθημερινή ρουτίνα των προσώπων της ιστορίας μας. Και οι πέντε βρίσκονται στα σπίτια τους, αλλά αντί να κάτσουν μέσα…
Η Μαρίνα παίρνει την τσάντα της και βγαίνει από το σπίτι. Ο Ορέστης παίρνει τα κλειδιά του και, κάνοντας κίνηση προς τα έξω, κλείνει την πόρτα του διαμερίσματός του. Η Χριστίνα πιάνει τα γυαλιά του ηλίου της και φεύγει. Η Σοφία παίρνει το yoga mat της και αφήνει το place to be της. Η Αλεξάνδρα πιάνει στα χέρια της ένα καλαθάκι πικ νικ και αποχαιρετά το «καταφύγιό» της.
Ναι, όλα αυτά τα άτομα έκαναν το μεγάλο βήμα και αρνήθηκαν να κλειστούν στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους. Όσο για το τι ώθησε σε αυτό; Απ’ όσο ξέρουμε, μερικές δροσιστικές και απολαυστικές γουλιές φυσικού χυμού Amita φαίνεται να ήταν αρκετές για να συνειδητοποιήσουν πως ο κόσμος εκεί έξω είναι υπέροχος και πρέπει να αναζητάμε (ή και να δημιουργούμε) ευκαιρίες να περνάμε περισσότερο χρόνο σε επαφή με τη φύση.
Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr