6 tips για να φτιάξεις το πιο ζουμερό κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

Πώς να πετύχεις την πιο νόστιμη εκδοχή του.

 

Υπάρχουν ορισμένα φαγητά που είναι συνυφασμένα με το οικογενειακό τραπέζι και ειδικότερα μετο Κυριακάτικο τραπέζι. Είναι εκείνα τα φαγητά που έφτιαχνε η μαμά μας και έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μας. Και ποιος δεν θυμάται την Κυριακή το μεσημέρι κοτόπουλο με πατάτες; Το φαγητό ήταν έτοιμο κατά τις δύο ενώ συνήθως η μητέρα μας είχε ξεκινήσει την προετοιμασία από νωρίς το πρωί και μέχρι το μεσημέρι το σπίτιείχε γεμίσει με τα αρώματα από τα μπαχαρικά που είχε βάλει στο φαγητό. Και κάπως έτσι οι μνήμες μας ταξιδεύουν στο παρελθόν.

Πώς θα ψήσεις τις πανσέτες χωρίς να γίνουν κάρβουνο

 

 

Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο νόστιμο;

Η απλότητα είναι αυτό που κάνει αυτό το πιάτο νόστιμο, με λίγα συστατικά αλλά με μεράκι και μαεστρία αυτό το φαγητό ταυτίστηκε με τα παιδικά μας χρόνια. Ήταν το φαγητό που έμπαινε στη μέση και το μοιραζόταν όλη η οικογένεια. Τα λίγα υλικά που όμως ήταν τόσο καλά μαγειρεμένα και τοποθετημένα μέσα στο ταψί, έκανε αυτό το φαγητό ένα είδος τέχνης. Βέβαια μέσα στην πορεία του χρόνου ακόμη και τα πιο κλασικά φαγητά εξελίχθηκαν. Και για να φτιάξεις εσύ σήμερα το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες θα σε βοηθήσουμε με μερικά tips.

 

 

Πώς να πετύχεις το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

1. Μπορείς να διαλέξεις ένα κοτόπουλο ελεύθερο βοσκής. Είναι πιο ακριβό σε σχέση με το κλασικό κοτόπουλο, αλλά η γεύση του είναι πολύ πιο νόστιμη και αξίζει τα λεφτά του.

2. Το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία θα δώσει ένα πολύ πιο ζουμερό αποτέλεσμα στο κοτόπουλο.

3. Μπορείς να βάλεις ρίγανη και θυμάρι είναι ιδανικά. Αν θέλεις να προσθέσεις περισσότερη νοστιμιά πρόσθεσε μαλακό βούτυρο με βότανα και φτιάξε κάτι σαν πάστα βουτύρου. Αλείφεις το κοτόπουλο με την πάστα βουτύρου ανάμεσα σε πέτσα και ψαχνό.

4. Βάζοντας αλάτι στο κοτόπουλο βγαίνει η υγρασία στην επιφάνεια και έτσι με το ψήσιμο το εξωτερικό γίνεται πιο τραγανό. Ενδεικτικά χρησιμοποιούμε 1 κοφτό κοτουλάκι αλάτι για κάθε κιλό κοτόπουλου.

Πώς το reverse searing θα απογειώσει την γεύση της μπριζόλας σου

5. Με την θερμοκρασία που έχει αναπτύξει στον φούρνο κατά την διάρκεια ψησίματος συνεχίζει να σιγοψήνεται και εκτός φούρνου. Όλοι οι χυμοί του κοτόπουλου που βγαίνουν στην επιφάνεια του την ώρα που ψήνεται, ξαναμπαίνουν μέσα στο κοτόπουλο με την ξεκούραση των 15 λεπτών.

6. Τα ζουμάκια του ταψιού καθώς και οι χυμοί του κοτόπουλου, δίνουν μια πολύ νόστιμη σάλτσα. Γι’ αυτό γύρισε το κοτόπουλο και άσε να στάξει η υγρασία από την κοιλιά του μέσα στα υγρά του ταψιού. Και έτσι θα έχουμε μια νόστιμη σάλτσα κοτόπουλο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved