Από το ζυθοποιείο της Εstrella Damm και το beer tasting στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εθνικής μπύρας των Καταλανών, στις βόλτες στη Gràcia και στις 2 βραδιές στο εμβληματικό music festival, αυτές οι ημέρες που περάσαμε στη Βαρκελώνη ήταν γεμάτες μουσική, διασκέδαση, shopping, τουριστικά αξιοθέατα και μία αγαπημένη, ξανθιά Lager, με πικάντικη φρεσκάδα στο άρωμα της, ελαφριά γεύση ψημένης βύνης, μία νότα φρούτων αλλά και μία διακριτική πικράδα στην επίγευσή της.
Βeer History X
Το story telling του δικού μας ταξιδιού ξεκινάει από μία επίσκεψη εκεί που παρασκευάζεται «το αστέρι της Βαρκελώνης», στο ζυθοποιείο της Εstrella Damm που βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Εl Prat. Εκεί είδαμε -και το καλύτερο, δοκιμάσαμε- την αγαπημένη μας μπύρα βλέποντας παράλληλα τον so meta -σχεδόν φουτουριστικό- τρόπο παραγωγής της (όλα είναι αυτοματοποιημένα πράγμα που εκμηδενίζει το ενδεχόμενο παραλλαγής στη γεύση της). Ταυτόχρονα μάθαμε την ιστορία της. Δύο μετανάστες από την Αλσατία, ο Αύγουστος Kuentzmann Damm και ο ξάδερφό τους, Ιωσήφ Damm, έφτασαν στην Βαρκελώνη το 1871. Ο Αύγουστος, ζυθοποιός στο επάγγελμα, το 1876 ιδρύει μαζί του την ζυθοποιία Damm στο κέντρο της Καταλανικής πρωτεύουσας, εκεί όπου σήμερα βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Το 1967, δημιουργείται το νέο ζυθοποιείο στην El Prat de Llobregat στη Βαρκελώνη το οποίο στην πορεία έγινε σημείο έρευνας και ανάπτυξης των νέων προϊόντων της εταιρείας.
Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr