Είσαι μαζί με τους φίλους σου και θέλετε να δείτε έναν αγώνα και σκέφτεσαι «πάλι σουβλάκια θα πάρουμε;» αλλά από την άλλη δεν ψήνεσαι ιδιαίτερα για κάτι που να μην περιέχει κρέας.
Βγάλε λοιπόν τα χοιρινά παϊδάκια από την κατάψυξη, ετοίμασε το φούρνο και η παρέα θα μεταφερθεί αυτόματα σε barbeque mode.
Ιδού τα spare ribs των ονείρων σου...
Υλικά
1200 γρ. χοιρινά παϊδάκια
70ml soy sauce
75ml ουίσκι ή dry sherry
3 σκελίδες3 σκόρδο ψιλοκομμένο
50 γρ. κόλιανδρο φρέσκο
60 γρ. μέλι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζεις τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύεις καλά
2. Αφήνεις τα παϊδάκια μέσα στη μαρινάδα για 3 ώρες (τουλάχιστον)
3. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε τα παϊδάκια σε ταψί πάνω στη σχάρα και τα ψήνεις στο γκριλ για 8-10 λεπτά ανά πλευρά. Μην ξεχνάς να αλείφεις την κάθε πλευρά με τη μαρινάδα κάθε φορά που τα γυρνάς.
Tips
Συνδύασε το γεύμα με ψητές ή τηγανιτές πατάτες
Μην σε δω να τρως τα παϊδάκια με το πιρούνι. Το σωστό τρώγεται πάντα με το χέρι.