Πώς να πανάρεις σωστά το σνίτσελ

Θα χρειαστείς τρία βασικά υλικά. 

Μας αρέσει γιατί είναι νόστιμο, πολύ νόστιμο και χορταστικό. Δεν χρειάζεται πολλά γύρω-γύρω, αρκεί λίγη σαλάτα ή σως γιαουρτιού ή αν το θέλεις πολύ βάλε και πατάτες να τηγανίσεις. Όπως και να το συνοδεύσεις θα είναι σίγουρα απολαυστικό.

Το σνίτσελ (schnitzel) είναι το πιο διαδεδομένο πιάτο της γερμανικής κουζίνας και πήρε το όνομά του από τη γερμανική λέξη Schnitz η οποία μεταφράζεται ως κομμάτι. Μπορούμε να το βρούμε σε διαφορετικές εκδοχές, καθώς μπορεί να προέρχεται από μοσχάρι, χοιρινό, βοδινό ακόμα και κοτόπουλο. Η πιο γνωστή εκδοχή του που αγαπάμε και στην Ελλάδα είναι το Wiener Schnitzel, το οποίο είναι από μοσχαρίσιο παναρισμένο κρέας, σερβιρισμένο με λεμόνι. Η παρασκευή του είναι απλή και αξίζει να βάλεις το τηγάνι στη φωτιά. Μπορείς να το βάλεις και στον φούρνο, αλλά στο τηγάνι είναι ωραιότερο.

Με δύο αβγά φτιάχνεις το πρωινό των ονείρων σου

Τρόποι ψησίματος

Αρχικά, κάνουμε τη ζωή μας εύκολη και πάμε στον κρεοπώλη μας και ζητάμε σνίτσελ. Ξέρει αυτός. Όπως είπαμε και προηγουμένως μπορούν να ετοιμαστούν τόσο στο τηγάνι, όσο και στον φούρνο. Μερικές επισημάνσεις:

Στο τηγάνι δεν χρειάζεται πολύ λάδι, δεν χρειάζεται δηλαδή βαθύ τηγάνισμα. Το λάδι στο τηγάνι πρέπει να καλύπτει το μισό πάχος του σνίτσελ και πρέπει η θερμοκρασία να είναι μέτρια προς δυνατή. Μόλις δεις να ροδίζει είναι έτοιμο.

Όσον αφορά τον φούρνο είναι πιο απλή η διαδικασία, χρειάζεται απλά προθέρμανση. Ο χρόνος ψησίματος είναι στα 15 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα σε μεσαία σχάρα. Επίσης, θα κοιτάς πότε θα ροδίσει.

 

Κλασικό πανάρισμα

Το κλασικό πανάρισμα, που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε άλλες περιπτώσεις χρειάζεται κάποια συγκεκριμένα υλικά. Ας ξεκινήσουμε με το αλεύρι, που είναι η πρώτη στρώση και βοηθάει την προσκόλληση του αυγού. Φυσικά, χρειαζόμαστε αυγά χτυπημένα, καθώς θα βοηθήσουν στην προσκόλληση της γαλέτας. Τέλος, έχουμε τη γαλέτα που αποτελείται συνήθως από τριμμένη φρυγανιά και δημιουργεί αυτή την τραγανή εξωτερική κρούστα.

Αυτά, λοιπόν τα υλικά είναι που θα χρησιμοποιήσουμε. Κυκλοφορούν πλέον και εναλλακτικοί τρόποι παναρίσματος, μπορείς να βάλεις στο multi και ψωμί ή και να κάνεις μείγμα παρμεζάνα-φρυγανιά. Ας μείνουμε τώρα στα κλασικά και θα το βρεις και στην πορεία.

 

Tips για καλό πανάρισμα

Το κρέας πρέπει να είναι στεγνό. Θα βγάλεις μπροστά σου τα τρία σκεύη, όπου θα έχεις στο ένα το αλεύρι, στο άλλο τα αυγά και στο τρίτο την γαλέτα.

Θα βάλεις το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις αλάτι και να ανακατέψεις. Μπορείς να προσθέσεις ακόμη μαύρο πιπέρι συνδυαστικά με κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας σου.

Στο δεύτερο μπολ θα βάλεις τα χτυπημένα αυγά και στο τέλος θα έχεις τη γαλέτα.

Παίρνεις τα σνίτσελ ένα-ένα και τα αλευρώνεις από τις δύο πλευρές, πιέζοντάς τα στο αλεύρι. Προσοχή! Το αλεύρι πρέπει να κολλήσει καλά σε όλο το κρέας.

Στη συνέχεια θα τα περάσεις από το αβγό επίσης με προσοχή  και  στο τέλος από τη γαλέτα. Τα βάζεις στο τηγάνι και μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τα αφαιρείς.

Μη ξεχάσεις να βάλεις χαρτί κουζίνας στο πιάτο που θα βάλεις τα σνίτσελ για να απορροφήσει το λάδι. Ψιλοκόβεις λίγο μαϊντανό -αν θέλεις- και σερβίρεις.

 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved