Γιατί το μπέικον είναι τόσο σημαντικό; Γιατί φυσικά είναι απεριόριστα νόστιμο και εθιστικό. Το μπέικον είναι ένα μυστήριο το οποίο δεν μπορεί να λυθεί ή να αναλυθεί τελικά μέσα σε λίγες γραμμές κειμένου. Θα θέλαμε ολόκληρους τόμους για να εξηγήσουμε το πόσο πολύ το λατρεύουμε. Υπάρχουν κάποιες αλήθειες του μπέικον που μπορεί κάποια στιγμή να σε πληγώσουν, όπως εκείνη που λέει πως αν τρως κάθε μέρα μπέικον σύντομα θα βρεθείς σε κάποια εντατική μονάδα με φραγμένη αρτηρία. Η αλήθειες του μπέικον είναι καμιά φορά αδυσώπητες, άλλες φορές όμως είναι τόσο «γλυκές» που δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα σάλια μας.
Τελικά τόσα χρόνια μαγειρεύαμε λάθος το μπέικον
Μαζέψαμε κάποια facts για το μπέικον τα οποία ίσως κάποτε να σου φανούν χρήσιμα. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί κάποτε να πας σε κάποιο τηλεπαιχνίδι ή έστω να σε τεστάρει κάποιος σεφ που τυχαίνει να είναι και πεθερός σου. Ποιος ξέρει; Όλα μπορούν να συμβούν στη ζωή αλλά όλα μπορούν να συμβούν και με το μπέικον. Οι χρήσεις του αλλά και οι αλήθειες τους είναι πολλές.
Δεν υπάρχει μπέικον που να μην είναι παστό
Όλοι θα θέλαμε ένα υγιεινό μπέικον που να μην περιέχει «νιτρικά» και «νιτρώδη» (τεχνητά ή όχι), αλλά δεν υπάρχει. Και αν κάποιος επιχειρήσει να σας παρουσιάσει κάτι τέτοιο, καταγγείλτε τον στην αγορανομία. Είναι σαν να λέμε πως τα κρέατα που ψήνεις στο κάρβουνο είναι ακάπνιστα - δεν γίνεται... Το πάστωμα, το κάπνισμα και το λίπος είναι αυτά που συντηρούν και καθιστούν την κοιλιά του γουρουνιού «μπέικον».
Το μπέικον δεν παχαίνει
Ή τουλάχιστον δεν παχαίνει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο. Η ποσότητα παχαίνει, όχι το τρόφιμο αυτό καθαυτό. Μια φέτα μπέικον μας επιβαρύνει με 50 θερμίδες, τη στιγμή που η μέση ημερήσια πρόσληψη ενός ανθρώπου φτάνει τις 2.000.
Πως σου φαίνεται μέχρι τώρα; Περνάς καλά με τις αλήθειες του μπέικον; Θέλεις κι άλλο; Εδώ μπορείς να βρεις μερικές ακόμη που μπορεί να σε σοκάρουν: