Στο ερώτημα τι να πιούμε όταν το budget στο τέλος του μήνα μας επιτρέπει το πολύ ένα ποτό ανά έξοδο, το Long Island Iced Tea έρχεται να να βγάλει από τη δύσκολη θέση όσους ψάχνουν κέρματα για ένα ποτό. Οκ, μπορεί να μην ξεκίνησε έτσι η καριέρα του cocktail που βαράει σαν βαριοπούλα, αλλά αυτό το μίγμα 4 διαφορετικών ποτών με το ωραίο βαθύ χρώμα που δίνει η cola, πίνεται για αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να μην χρειάζεται να παραγγέλνεις συνέχεια.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ένα τόσο εμβληματικό cocktail δεν παίρνει από βελτίωση, άλλωστε έχουν αλλάξει πολλά από τη δεκαετία του ‘70 που έγινε mainstream, οι καμπάνες, οι φαβορίτες σε στυλ Τζανετάκου και τα ορθάνοιχτα πουκάμισα του Λάμπρου Κωνσταντάρα είναι κάπως ντεμοντέ. Την πρόκληση για τον εκμοντερνισμό του Long Island Iced Tea ανέλαβε ο Alex Attart, bartender της ελληνικής ταβέρνας Opa στο Orlando, ναι ξέρουμε ότι είναι πολύ cheesy η στερεοτυπική σύνδεση, αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις σαν τον Gus Portokalos, το πείραμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Ένα πείραμα που ονομάστηκε Death Star…
Η σκοτεινή γοητεία του Espresso Martini
To όνομά του ακούγεται αρκετά απειλητικό, αλλά τουλάχιστον προειδοποιεί ότι δεν απευθύνεται στους πότες της κατηγορίας φτερού. Αντί για το κλασικό πακέτο βότκα, τεκίλα, ρούμι και τζιν, ο Alex αντιπροτείνει ένα πολύ πιο ενδιαφέρον γευστικά μείγμα, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο αλκοόλ. Σε ένα μεγάλο ποτήρι collins με πάγο προσθέτουμε 30ml Jägermeister, 30ml Jack Daniels, 30ml βότκα, 30ml Triple Sec ή όποιο άλλο λικέρ πορτοκάλι, 60ml sour mix και 60ml Cola. To sour mix δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα απλό σιρόπι ζάχαρης με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και φτιάχνεται και σπίτι. Ένα απλό ανακάτεμμα με το καλαμάκι αρκεί, η φέτα λεμονιού είναι προαιρετική, και η θανατηφόρα ακτίνα του Death Star είναι έτοιμη προς κατανάλωση, θα το δοκίμαζες κάνοντας περήφανη την ομογένεια;