Αν πιστεύεις πως οι αρχαίοι Έλληνες δεν το έτσουζαν, κάνεις ένα τεράστιο λάθος. Οι πρόγονοί μας λάτρευαν το κρασί και ήταν το ποτό που συνόδευε όλα τα γεύματά τους και τα συμπόσια. Ωστόσο ήξεραν πως να το απολαμβάνουν. Δεν το έπιναν σκέτο γιατί ήθελαν να παραμένουν νηφάλιοι.
Πώς το νέρωναν;
Για το νέρωμα του κρασιού χρησιμοποιούσαν ένα αγγείο, που το ονόμαζαν κρατήρας. Πρόσθεταν σε αυτό διάφορα βότανα, όπως γλυκάνισο, μέλι, μέντα, θυμάρι και δεντρολίβανο.
Ποιο προτιμούσαν;
Τα πιο περιζήτητα κρασιά ήταν το μαύρο και το κόκκινο που είχαν γλυκιά γεύση. Το άσπρο κρασί ήταν χωνευτικό και ελαφρύ ενώ το κιτρινωπό είχε ξινή γεύση.
Τέλος ανάλογα με την εποχή έπιναν το κρασί τους χλιαρό ή κρύο.