Το όνομά του σημαίνει απλά ο άντρας της πόλης και το δανείστηκε από το ομώνυμο περιοδικό που κυκλοφορούσε στο Παρίσι από τον Erskine Gwynne και απευθυνόταν στους Αμερικανούς που ζούσαν στη γαλλική πρωτεύουσα κατά τον μεσοπόλεμο. Έγινε διάσημο εκτός των τειχών της πόλης όταν το συμπεριέλαβε ο Harry MacElhone στο βιβλίο του “Barflies and Cocktails” και από τότε γράφει τη δική του ιστορία στις μπάρες όλου του κόσμου.
![30 ml Campari](https://cdn.rtpmd.gr/media/com_news/galleries/2021/09/05/12880/photos/full/bo434v.jpg)
![35-40 ml Rye ή Bourbon](https://cdn.rtpmd.gr/media/com_news/galleries/2021/09/05/12880/photos/thumb/bo435.jpg)
![30 ml γλυκό βερμούτ](https://cdn.rtpmd.gr/media/com_news/galleries/2021/09/05/12880/photos/thumb/bo45.jpg)
![Μια φλούδα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα](https://cdn.rtpmd.gr/media/com_news/galleries/2021/09/05/12880/photos/thumb/bo545.jpg)
Θεωρητικά είναι ένα Negroni από το οποίο έχει αφαιρεθεί το τζιν και τη θέση του έχει καταλάβει ένα στιβαρό αμερικάνικο ουίσκι, bourbon ή rye. Μικρή διαφορά θα έλεγε κάποιος, από τη στιγμή που ο κύριος χαρακτήρας αυτού του ιδιαίτερου κοκτέιλ καθορίζεται από τη λεπτή γλυκόπικρη ισορροπία μεταξύ Campari και γλυκού βερμούτ, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Η αντικατάσταση του δροσερού και βοτανικού τζιν με ένα γεμάτο και πλούσιο ουίσκι δεν δίνει μια παραλλαγή στο Negroni, αλλά ένα εντελώς διαφορετικό ποτό.
![Πρόσθεσε το Campari, το ουίσκι και το βερμούτ σε ένα mixing glass με άφθονο πάγο και ανάδευσε μέχρι να παγώσει το μίγμα](https://cdn.rtpmd.gr/media/com_news/galleries/2021/09/05/12881/photos/full/bo434v.jpg)
![Στράγγιξε το μίγμα σε ένα ποτήρι με αρκετό πάγο](https://cdn.rtpmd.gr/media/com_news/galleries/2021/09/05/12881/photos/thumb/bo1.jpg)
![Γαρνίρισε με τη φλούδα πορτοκαλιού, στην υγειά σου](https://cdn.rtpmd.gr/media/com_news/galleries/2021/09/05/12881/photos/thumb/bo2.jpg)
Το Boulevardier είναι πολύ πιο ζεστό, χειμωνιάτικο θα έλεγε κανείς κοκτέιλ που γεμίζει τα σωθικά αυτού που το απολαμβάνει με μια υγρή θαλπωρή. Ταυτόχρονα δεν είναι εντελώς χειμωνιάτικο, όπως ένα Old Fashioned για παράδειγμα. Με δύο στα τρία συστατικά να παραμένουν ιταλικά, και την ελαφρά πικράδα που αναδύεται μέσα από το Campari το καθιστούν ένα κοκτέιλ 4 εποχών με κάθε ένα από τα συστατικά του να παίζουν τον ρόλο του μπαλαντέρ για κάθε διαφορετική εποχή.
Για ένα καλό Boulevardier, παριζιάνικων προδιαγραφών, υπάρχουν μόνο δύο μυστικά. Το πρώτο αφορά τη διαλογή των υλικών του. Στα κοκτέιλ συνηθίζεται η χρήση απλών ποτών, τα καλά αποστάγματα «χάνονται» κατά τη μίξη και ξοδεύονται άδικα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε την εξαίρεση του κανόνα. Ένα καλό rye αναδεικνύεται μέσα στο ποτήρι του Boulevardier, το ίδιο συμβαίνει και με το βερμούτ καθώς συνεργάζονται αρμονικά. Ο άλλος κανόνας είναι αυτός των τριών ίσων μερών του Negroni που πάει περίπατο. Η πτώση της θερμοκρασίας ευνοεί τη γενναιοδωρία στο ουίσκι εις βάρος των άλλων δύο συστατικών, δεν είναι όλα πάντα θέμα μεζούρας. Στις gallery πιο πάνω θα δείτε όλη τη διαδικασία του Boulevardier.