Το αποστακτήριο του Dingle ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στην επαρχία του Kerry όπου μπροστά στις εγκαταστάσεις του απλώνεται ο κόλπος του Kerry.
Στο δυναμικό του προστέθηκε τα τελευταία χρόνια ο κύριος Graham Coul, έχωντας εκτίσει θητεία στα σκοτσέζικα Balvenie, Glenfiddich, Kinvinie και Glen Morray πλέον είναι ο master distiller του ιρλανδικού αποστακτηρίου. Το Dingle κάνει τριπλές αποστάξεις Single Pot και Single Malt, ενώ εκτός απο κλασσικά βαρέλια bourbon χρησιμοποιεί βαρέλια κρασιού όπως madeira και sherry.
Εκτός απο whiskey, το μικρό αυτό αποστακτήριο αποστάσει ένα απο τα καλύτερα Gin παγκοσμίως (best gin awards 2019), καθώς και vodka το καθένα σε διαφορετικούς αποστακτήρες. Οι φίλοι του ιρλανδικού whiskey το αποκαλούν το μέλλον της Ιρλανδίας και όχι άδικα καθώς πριν μερικές μέρες το Dingle Single Pot Still batch 4 ανακυρήχθηκε ως το καλύτερο whiskey στα london spirit awards για το 2021!
Την Παρασκευή 16 Απριλίου έγινε το επίσημο launch στην Ελλάδα, όπου μια παρέα δημοσιογράφων και φίλων του whisky περπατήσαμε μαζί με τον κύριο Graham Coul διαδικτυακά μέσα στον ενεργό χώρο του αποστακτηρίου και στη συνέχεια δοκιμάσαμε τρία cask samples:
Bourbon barrel
Madeira barrel
Px sherry barrel
Τα οποία είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα: Dingle Single Malt 46.5%