Η γαριδομακαρονάδα δεν είναι απλά ένα πιάτο. Είναι ιδέα. Είναι το απόλυτο πάντρεμα των θαλασσινών με τα ζυμαρικά. Χώρια ότι αν μάθεις να το φτιάχνεις γίνεσαι κελεπούρι τόσο για τους κολλητούς, όσο και για εκείνη που την λατρεύει.
Θα χρειαστείς:
- 1/2 κιλό γαρίδες, Νο 2 κατεψυγμένες
- 250 γρ. λιγκουίνι
- 750 ml νερό
- 1 κύβο λαχανικών Maggi
- 2 ντομάτες, μεσαίου μεγέθους
- 50 γρ. βούτυρο, ή μαργαρίνη
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 20 ml ούζο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 4-5 φύλλα βασιλικού, φρέσκα, λεπτοκομμένα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- παρμεζάνα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)