Το πιο σύνηθες πρόβλημα που μπορεί να συμβεί με τα λουκάνικα, είναι να τα ψήσεις περισσότερο από ότι χρειάζεται. Άλλο ένα μεγάλο λάθος, είναι η υπερβολικά δυνατή φωτιά, που έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν από τα κάρβουνα καμένα εξωτερικά και σχεδόν ωμά εσωτερικά. Εδώ όμως δεν είμαστε για να κάνουμε αυτά τα λάθη.
Ξέχνα τις χαρακιές
Ό,τι και αν σου λέγανε οι μπαρμπάδες σου από το χωριό, το λουκάνικο δεν θέλει την παραμικρή χαρακιά. Αν τα βάλεις πάνω στα κάρβουνα «χαρακωμένα», ναι μεν θα γίνουν πιο γρήγορα αλλά θα είναι σκληρά και θα έχουν χάσει όλο το ζουμί που δίνει την γεύση.
Βάλε το τηγάνι στη ζωή σου
Ότι τα κάρβουνά σου πρέπει να είναι η Κόλαση προσωποποιημένη, είναι ένα θέμα. Το ότι πρέπει τα λουκάνικα να είναι πάνω από τις φωτιές, είναι ένα άλλο και είναι λάθος. Θέλεις να μαγειρέψεις με την θερμότητα και όχι με τις φλόγες. Προτίμησε αρχικά να τα μαγειρέψεις σε τηγάνι πάνω στα κάρβουνα. Πρόσθεσε μία οποιαδήποτε μπίρα για να τους δώσεις επιπλέον γεύση και άφησε τα να βράσουν με αυτόν τον τρόπο 10 με 15 λεπτά.
Προσοχή στις φλόγες
Βάλε τώρα τα λουκάνικα στη σχάρα. Δεν θέλεις τα λουκάνικα κατευθείαν πάνω στη φωτιά, αλλά στα κάρβουνα που δεν υπάρχει φλόγα και παραμένουν ζεστά. Αν η ψησταριά σου είναι χτιστή με πέτρα, θα τα βοηθήσει να γίνουν πιο εύκολα. Τα αφήνεις σίγουρα να ψηθούν εκεί για 15 με 20 λεπτά. Γύριζε τα προσεχτικά ώστε να μην «ανοίξουν» και βγουν τα ζουμιά του. Για τα τελευταία 5 λεπτά, άφησε τα πάνω από το κομμάτι που είναι τα κάρβουνα με τη φωτιά.
Τσακίστε τα
Κανονικά σερβίρονται με ξινολάχανο και κέτσαπ-μουστάρδα, αλλά μπορείτε να τα τσακίσετε εκείνη την ώρα με την παρέα.