Τώρα που ο Χειμώνας πλησιάζει προς το τέλος του και δεν αργεί ο καιρός που θα πρέπει να «μαζευτείς» με το φαγητό καλό είναι να αρχίσεις να βρίσκεις εύκολες και γευστικές λύσεις ώστε να μην τρως μονάχα κρέας.
Αυτή εδώ η πράσινη σαλάτα είναι εύκολη, γρήγορη και πάνω από όλα γευστική εξαιτίας του βασικού τους συστατικού: του καπνιστού σολομού.
Υλικά
1 σαλάτα
1 σγουρή σαλάτα
24 φέτες καπνιστό σολομό
Φρέσκο άνηθο
Για το dressing
Χυμό από μισό λεμόνι
60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε κόκκους
Εκτέλεση
1. Πλένετε την απλή και τη σγουρή σαλάτα και τις κόβετε με το χέρι σε κομμάτια 6-7 εκατοστών.
2. Ανοίγετε τον σολομό σε μικρότερα –όχι πολύ μικρά- κομμάτια
3. Βάζετε σε μια σαλατιέρα τα λαχανικά, αλάτι, άνηθο (φυλάγοντας λίγο για το γαρνίρισμα) και ανακατεύετε.
4. Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με σύρμα το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τον ζωμό λαχανικών σε κόκκο.
5. Προσθέτετε στη σαλάτα τον σολομό, περιχύνετε με τη σος λαδολέμονο και γαρνίρετε με τον υπόλοιπο άνηθο.