Ο ιδανικός χρόνος ψησίματος για το τέλειο μπέργκερ

Για να το φας όπως το θες, πρέπει να γνωρίζεις το πόσο πρέπει να μείνει στη σχάρα.

Ακούγεται απλό αλλά μπορείς να τα κάνεις μαντάρα πολύ εύκολα. Είναι τα burgers. Τα patties. Τα μπιφτέκια. Κάποιοι θεωρούν πως η τέχνη του BBQ βασίζεται στο πόσο μπορείς να διαχειριστείς τον κιμά. Και δεν έχουν άδικο. Τις περισσότερες φορές βγαίνουν στεγνά, καμένα ή όχι αρκετά ψημένα. Και το μόνο σίγουρο είναι πως το μπιφτέκι έχει την δική του τέχνη. O Gordon Ramsay τα έχει μπει χιλιάδες φορές.

 

 

Χρειάζεσαι δυνατή φωτιά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το λάδι που θα χρησιμοποιήσεις, όχι μόνο θα βοηθήσει στη γεύση αλλά θα φροντίσει και να μην κολλήσουν τα μπιφτέκια. Από εκεί και πέρα είναι ο χρόνος ψησίματος που κάνει την διαφορά. Δώσε βάση στα παρακάτω tips:

Για ένα  well done, χρειάζονται 7 λεπτά ψήσιμο από την κάθε πλευρά.

Για medium well, περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για medium ψήσιμο, 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Για medium rare που κάποιοι θα έλεγαν πως είναι το ιδανικό, 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Για rare ψήσιμο, μόλις 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

 

living burger chart

Έτοιμος; Και τώρα ας το γιορτάσουμε με ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στα πιο λιγουρευτικά burger που έχουμε δει εκεί έξω.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved