Η πιο νόστιμη και εύκολη μακαρονάδα για να μαγειρέψεις

Τα σπαγγέτι με λάδι και πεπεροντσίνο είναι η απόδειξη πως το απλό είναι και ωραίο.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να τα τρώμε με κιμά, με κόκκινη σάλτσα ή θαλασσινά, αλλά η περίφημη ''aglio olio e peperoncino'' είναι ένας μικρός φόρος τιμής στην πιπεράτη γεύση με το μοναδικό άρωμα που έχει να προσφέρει το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Σιγουράκι από τα λίγα, θα απογειώσει την άποψη σου για το σκόρδο στη μακαρονάδα.

Υλικά (για 6 άτομα)

500γρ. σπαγγέτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.γ. νιφάδες πεπεροντσίνο ή τσίλι
Αλάτι

Spaghetti aglio olio e peperoncino 020

Εκτέλεση

1. Βράζεις νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτεις αλάτι και βράζεις τα σπαγγέτι al dente.

2. Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το σκόρδο, το τριγαρίζεις μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 30 δευτερόλεπτα) και μετά τον αφαιρείς με μία τρυπητή κουτάλα.

3. Βάζεις τα σπαγγέτι στο τηγάνι, το peperoncino ή το τσίλι, λίγο αλάτι και ανακατεύεις καλά.

4. Σερβίρεις αμέσως. Έχε στο νου σου ότι κανονικά τρώγονται χωρίς τριμμένη παρμεζάνα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved