Φέτος τα 5 must cocktails για το φετινό καλοκαίρι θα τα φτιάξεις μόνος σου

Εύκολες συνταγές για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους στο bartending.

O καιρός ζέστανε, η μέρα μεγάλωσε και το ποτό αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις καλοκαιρινές ημέρες που έρχοντραι. Κι επειδή όλα τα Coctails μπορείς να τα φτιάξεις κι εσύ, ιδού  5 συνταγές που θα σε κάνουν να φαίνεσαι και ψαγμένος αλλά θα κάνεις και ωραίο, καλοκαιρινό buzz!

 

Daquiri

051124032 02 daiquiri recipe main

Μπορεί να σου φαίνεται κλασσικό (και είναι βασικά), ωστόσο δεν παύει να είναι ένα ωραίο και δροσερό cocktail. Δεν υπάρχει κανένας barman Αθηνών και περιχώρων που να μην μπορεί να το φτιάξει, οπότε μπορείς και εσύ. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική…

Θα χρειαστείς για ένα ποτό:
5 σφηνοπότηρα ρούμι
1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη
2 σφηνάκια χυμό lime

Πώς θα το φτιάξεις:

Ρίχνεις σε ένα σέικερ το lime, την ζάχαρη (προσοχή εδώ), ανακατεύεις και μετά προσθέτεις το ρούμι. Ανακατεύεις καλά ξανά και προσθέτεις και τριμμένο πάγο. Αν είσαι ακόμη πιο μερακλής, σερβίρεις σε ψηλό ποτήρι, το οποίο είχε στην κατάψυξη.

 

Sunshine

4170309

Και τώρα αρχίζουν να ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους άντρες, οι παγκίτες από τους αναπληρωματικούς, τα σέντερ φορ από τον Πίτερ Κράουτς. Δροσιστικό ποτό, αλλά πάντα επικίνδυνο, σαν την Βαλένθια του Έκτορ Κούπερ στις αντεπιθέσεις: Σε χτυπάει από εκεί που δεν το περιμένεις.

Θα χρειαστείς:

5 σφηνάκια ρούμι
1 σφηνάκι βερμούτ
2 σφηνάκια χυμό ανανά
1 κουταλάκι γρεναδίνη

Πώς θα το φτιάξεις:

Ρίξτα όλα στο σέικερ και ετοιμάσου για καλό χτύπημα. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι και παγωμένο.

 

Mojito

Mojito Cocktail Culinary Hill square

Πιο κλασικό και από την μουσική του Μότσαρτ. Επειδή όμως είναι και κλασικό δεν σημαίνει πως φτιάχνεται και σωστά από τους barmen. Εσύ για να το απολαύσεις πρέπει να το κάνεις με αγάπη.

Θα χρειαστείς

4 σφηνάκια ρούμι.
1 σφηνάκι χυμό lime
1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
3 φύλλα δυόσμο (κόψε από την γειτόνισσα)
Σόδα

Πώς θα το φτιάξεις

Σε ένα χαμηλό ποτήρι, ανακάτεψε τον χυμό lime με την ζάχαρη. Πρόσθεσε τα φύλλα δυόσμου και λιώσε τα σαν σκόρδα πριν γίνουν σκορδαλιά. Ρίξε τριμμένο πάγο, περίπου στα 2/3 του ποτηριού, μετά το ρούμι. Ρίξε άλλο λίγο lime και ελάχιστη σόδα. Αν τα έχεις καταφέρει, θα το καταλάβεις στην πρώτη γουλιά.

 

Sour-Cherry Gin Smash

200807xl sour cherry gin slings

Μπορεί να ακούγεται σαν όνομα πειρατή ή Ινδιάνου, αλλά η γεύση του θα σε αποζημιώσει. Λίγο πιο μπελαλίδκο στην παρασκευή του, αλλά δροσιστικό και δυνατό.

Θα χρειαστείς

4 σφηνάκια τζιν
6 ξινά κεράσια (σίγουρα θα σου έχει πουλήσει τέτοια ο μανάβης)
1 κύβο ζάχαρης
1 σφηνάκι χυμό lime
1 φέτα lime

Πώς θα το φτιάξεις

Σε ένα σέικερ ρίχνεις πρώτα τα κεράσια και την ζάχαρη. Ανακάτεψε μέχρι η ζάχαρη να «σπάσει». Ρίχνεις τον χυμό lime και το gin και συνεχίζεις να ανακατεύεις. Σερβίρεις σε χαμηλό ποτήρι με πάγο και μετά για την τσαχπινιά βάζεις και την φέτα lime πάνω.

 

The Malacca Flip

Featured image seduction cocktail recipe

Προφανώς και κατάλαβες πως μπήκε στην λίστα λόγω ονόματος. Μπορείς να ψαρώσεις κάθε barman στην Αθήνα αν το ζητήσεις, μπορείς να ψαρώσεις κάθε κυρία αν ξέρεις να το φτιάξεις. Αν αποτύχεις, θα φανείς το όνομα του ποτού, χωρίς το Flip.

Θα χρειαστείς

3 σφηνάκια Τanqueray gin
1 σφηνάκι σιρόπι ιβίσκου (βοήθειά σου)
Μισό σφηνάκι λικέρ Maraschino
1 σφηνάκι βερμούτ
1 φέτα λεμόνι
Φύλλα δυόσμου
1 ασπράδι αυγού (ΚΑΙ πρωτεΐνη)
3 φλούδες πορτοκαλιού

Πώς θα το φτιάξεις

Ανακατεύεις τον δυόσμο με την φέτα λεμονιού και μετά τα βάζεις όλα στο σέικερ. Και το ασπράδι. Αφού ανακατέψεις σαν να μην υπάρχει αύριο, ρίχνεις και πάγο και ανακατεύεις σαν να μην υπάρχει και μεθαύριο. Σερβίρεις σε ψηλό ποτήρι, γαρνίρεις με φύλλο δυόσμου. Έτοιμος!

 

ΥΓ.: Να θυμάσαι το πιο σημαντικό

Απολαμβάνεις το ποτό σου υπεύθυνα, με μέτρο και σε κάθε περίπτωση, αν ξεφύγεις και οδηγείς δεν πιάνεις ποτέ μετά το τιμόνι στα χέρια σου...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved