Ένας άντρας γοητεύει περισσότερο όταν δεν έχει social media

Σου εξηγούμε τους λόγους.

 

social media είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και αυτό αποτελεί πηγή καλών και πολλών κακών μαζί. Πώς είναι άραγε ανάμεσα σε τόσα social, o σύντροφός σου να μην τα επιλέγει; Θα λέγαμε ότι είναι σίγουρα στα θετικά του ότι κάποιος μπορεί να μην έχει social, αλλά παιδιά ας μην ξεχνάμε τα βασικά: Δεν φταίει το Instagram εάν φλερτάρει κάποιος, καθώς αν είναι αυτή η «πάστα» του και θα βρίσκει πάντα τον τρόπο να το κάνει. 

Οπότε ας δούμε πώς μπορεί να μεταφραστεί η απουσία από τα social media.

Ένα από τα θετικά που για κάποιους μπορεί να μεταφραστεί στα αρνητικά είναι ότι τα social είναι μία πρώτη γνωριμία με τον άλλον, μαθαίνεις κάποιες βασικές πληροφορίες αλλά μέχρι εκεί. Επίσης, είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τα social καθώς είναι προέκταση του εαυτού μας. Και έτσι το περιεχόμενό τους ταιριάζει με την προσωπικότητά μας.

 

 

Και παρακάτω είναι όλοι οι λόγοι γιατί η αποχή από τα social είναι θετικό σημάδι, καθώς μπορούν να γίνουν όλα τα παρακάτω:

Σκέτο «Διαβάστηκε»: Ο υπέροχος τρόπος να ρίξεις «Χ»

1. Περισσότερος ποιοτικός χρόνος μαζί

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η αύξηση του ποιοτικού χρόνου που περνάτε μαζί. Χωρίς την απόσπαση της προσοχής των ειδοποιήσεων, των likes και του ατελείωτου scrolling, ο φίλος σας είναι πιθανό να είναι πιο παρών και προσεκτικός κατά τη διάρκεια του χρόνου σας μαζί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερες συνομιλίες, πιο ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις και μια ισχυρότερη συναισθηματική σύνδεση.

2. Μειωμένο άγχος στις σχέσεις

Τα κοινωνικά μέσα μπορούν μερικές φορές να εισάγουν περιττό άγχος και δράμα στις σχέσεις. Η ζήλια και οι παρεξηγήσεις προκύπτουν συχνά από παρερμηνευμένες αναρτήσεις ή αλληλεπιδράσεις. Χωρίς παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτές οι πιθανές πηγές σύγκρουσης ελαχιστοποιούνται.

Γιατί οι άνθρωποι χωρίς social media είναι πιο ποθητοί;

3. Ενθαρρύνει την αυθεντική επικοινωνία

Χωρίς την ευκολία των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και των σχολίων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η επικοινωνία γίνεται πιο σκόπιμη και άμεση. Τα τηλεφωνήματα, οι συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο και τα στοχαστικά κείμενα αντικαθιστούν τα απρόσωπα likes και σχόλια. Αυτό ενθαρρύνει μια βαθύτερη, πιο αυθεντική σύνδεση μεταξύ σας.

4. Επικεντρωθείτε στα ενδιαφέροντα και τα χόμπι της πραγματικής ζωής

Χωρίς τη σπατάλη χρόνου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο φίλος σας μπορεί να έχει περισσότερο χρόνο για να ακολουθήσει χόμπι, ενδιαφέροντα και προσωπικούς στόχους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ικανοποιητική και ισορροπημένη ζωή, η οποία ωφελεί και τους δύο. 

5. Προωθεί την ψυχική ευεξία

Πολλές μελέτες έχουν δείξει την αρνητική επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου άγχους, της κατάθλιψης και των συναισθημάτων μοναξιάς. Επίσης, η έλλειψη παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προσθέσει ένα στρώμα αυθορμητισμού και μυστηρίου στη σχέση σας. Χωρίς συνεχείς ενημερώσεις στο feed, υπάρχουν περισσότερα να ανακαλύψετε και να μοιραστείτε προσωπικά ο ένας με τον άλλον. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved