Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος «έτρεξε» ξανά στο 18ο Ioannina Lake Run

Τα Ιωάννινα είναι διάσημα -σίγουρα εντός συνόρων- για τη λίμνη Παμβώτιδα, το Κάστρο τους, την τέχνη της αργυροχοΐας και για τη σχεδόν μεταφυσική σχέση που φαίνεται να έχουν με τη συννεφιά. Υπάρχει, όμως, και ένας άλλος λόγος, ο οποίος ξεφεύγει από τα όρια της Ελλάδας.

Είναι, πλέον, ασφαλές να πούμε ότι εδώ και 18 χρόνια, η μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου είναι κάθε φθινόπωρο το σημείο συνάντησης ανθρώπων για τους οποίους το τρέξιμο είναι τρόπος ζωής. Ανθρώπων, δηλαδή, που έχουν καταλάβει τα πολλαπλά οφέλη του για την υγεία -από τη μυϊκή ενδυνάμωση και τη μεγαλύτερη καύση θερμίδων, μέχρι την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τον καλύτερο ύπνο και τη συνολική ευεξία.

Το Ioannina Lake Run φέρνει σε επαφή όλους αυτούς τους ανθρώπους -και είναι χιλιάδες. Φέτος, μάλιστα, γιόρτασε την «ενηλικίωσή» του μαζί τους σε μια γιορτή των αγώνων δρόμου μεγάλων αποστάσεων στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, στη λίμνη Παμβώτιδα. Μαζί ήταν, για άλλη μια χρονιά, και το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος ως Μεγάλος Χορηγός αυτής της σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης.

 

Ο «κρίκος» που συνδέει κοινωνία, αθλητισμό και πολιτισμό

Κοινωνία, αθλητισμός και πολιτισμός ενώνονται μεταξύ τους και συνδετικός τους «κρίκος» είναι η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων μέσα από το πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων «Ο Β-οίκος της ζωής μας». Και αυτό, γιατί περιλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις που προστατεύουν το περιβάλλον και ενισχύουν την κοινωνία, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται σε ζητήματα που αφορούν στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Για να γίνει πραγματικότητα αυτό, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων πραγματοποιεί δράσεις που προάγουν την ισότητα και το ευ αγωνίζεσθαι, βάζοντας τα θεμέλια για μια κοινωνία καλύτερη για όλες και όλους. Επιπλέον, καθώς υποστηρίζει ενεργά τη συμπερίληψη, συνεργάζεται με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και στηρίζει νέους αθλητές και αθλήτριες που αποτελούν ένα παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης για όλους και όλες μας.

 

vikos3

 

Χιλιάδες άνθρωποι κράτησαν στα χέρια τους το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων έχει την έδρα της στα Ιωάννινα. Έτσι -και στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Β-οίκος της ζωής μας»- το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δεν θα μπορούσε να λείπει από το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ηπείρου. Και όντως δεν έλειπε, αφού πήρε τη θέση του γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα. Βλέπεις, ήταν και φέτος ο Μεγάλος Χορηγός του Ioannina Lake Run, αποδεικνύοντας πως στηρίζει έμπρακτα κάθε σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας μας.

4.065 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό -μεταξύ των οποίων και σημαντικά ονόματα των μεγάλων αποστάσεων- βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης των διαφορετικών διαδρομών του 18ου Ioannina Lake Run στις 21-22 Σεπτεμβρίου. Ναι, διαδρομών -από 30 χλμ. (τρέξιμο και δυναμικό βάδην), 10 χλμ. και 5 χλμ. μέχρι ψυχαγωγικούς αγώνες (Μαμά – Καρότσι, Family Run στον οποίο συμμετείχαν 235 οικογένειες, Παραλίμνιο Δρόμο ΑμεΑ που έτρεξαν 140 άτομα και Kids Race στον οποίο συμμετείχαν 440 μαθητές των τελευταίων τεσσάρων τάξεων του Δημοτικού). Ανεξαρτήτως διαδρομής, πάντως, ένα είναι το σίγουρο: Όλες και όλοι έτρεξαν -κυριολεκτικά τον πιο όμορφο αγώνα δρόμου της χώρας μας (υπάρχει πιο ωραίο περιβάλλον για να τρέχεις από αυτό της λίμνης Παμβώτιδας;).

 

vikos2

 

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος έδωσε το «παρών», φυσικά, και στο φετινό Ioannina Lake Run προσφέροντας προϊόντα και εξοπλισμό για να τονίσει πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή και επιβράβευση της προσπάθειας. Ως συνώνυμο της ευεξίας και της υψηλής ποιότητας, άλλωστε, δεν γινόταν να μην αναζωογονήσει και ενυδατώσει τους συμμετέχοντες στον πιο ξεχωριστό αγώνα δρόμου.

 

vikos1

 

Η Ήπειρος και η Ελλάδα στον «χάρτη» του διεθνούς αθλητικού τουρισμού

Μετά από 18 χρόνια, το Ioannina Lake Run μπορεί να περηφανεύεται πως ενηλικιώθηκε. Αλλά και πως έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προβολή της πόλης διεθνώς, ως ένας ιδανικός -και εναλλακτικός- προορισμός για αθλητικό τουρισμό. Υπό αυτό το πρίσμα, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, ως Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης, βάζει και αυτό το δικό του «λιθαράκι» στην προσέλκυση μεγάλου αριθμού επισκεπτών, άρα και στο «χτίσιμο» του brand name της πόλης και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος μας.

 

vikos

 

Μπορεί το Ioannina Lake Run αυτής της χρονιάς, να έφτασε στη δικιά του γραμμή τερματισμού, αλλά ήδη έχει πάρει τη θέση του στη γραμμή εκκίνησης της επόμενης διοργάνωσης. Κάτι μας λέει πως το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος έχει ξεκινήσει ήδη τις… προπονήσεις, ώστε να είναι σε φόρμα.

Website: vikos.com

Instagram: @vikosofficial

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved