5 κοινά λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά

Κόλλησε η ζυγαριά; Ποια είναι τα πιθανά λάθη που κάνεις.

 

Το να προσπαθείς να χάσεις κιλά δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αυτό είναι κάτι γνωστό, ωστόσο αυτό που δεν είναι και τόσο διαδεδομένο είναι ότι κάποιες από τις πρακτικές που χρησιμοποιούμε είναι λανθασμένες, δηλαδή, μπορεί να νομίζουμε ότι μας βοηθούν στην απώλεια βάρους, αλλά στην πραγματικότητα δεν μας βοηθούν. Μπορεί να κάνεις διατροφή, μπορεί να κάνεις άσκηση, μπορεί να τα κάνεις όλα σωστά ή σχεδόν όλα σωστά. Για αυτό, πάμε να δούμε τα λαθάκια σου.

1. Παράλειψη γευμάτων

Το να παραλείπεις γεύματα δεν θα σε βοηθήσει στο να χάσεις κιλά. Ωστόσο, αν κάνες παράλειψη γευμάτων μπορεί να οδηγήσει σε υπερφαγία αργότερα και επιβράδυνση του μεταβολισμού. Το σώμα χρειάζεται σταθερή πρόσληψη ενέργειας για να λειτουργεί σωστά.

Η αβάσταχτη ματαιότητα του να ζυγίζεσαι κάθε μέρα

2. Τροφές για δίαιτα

Είναι πολλές οι τροφές που περιέχουν τις λεγόμενες «κρυφές» θερμίδες και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μπορούν να δυσκολέψουν στο να χάσεις κιλά. Για αυτό είναι σημαντικό να διαβάζεις τι περιέχουν τα προϊόντα που επιλέγεις για κατανάλωση.

3. Υπερβολική άσκηση

Το να ασκείσαι πολύ, μπορεί να μην βοηθήσει και πολύ στην απώλεια του βάρους. Επίσης, μπορείς να ασκείσαι, αλλά δεν χρειάζονται υπερβολές σε καμία περίπτωση. Ένας νορμάλ ρυθμός άσκησης είναι μια χαρά, δεν χρειάζονται υπερβολές.

 

Πού βρίσκεται ο δεύτερος «εγκέφαλος» στο σώμα μας;

4. Υγρές θερμίδες

Πολλές φορές δεν τρώμε και πίνουμε. Έτσι πιστεύουμε ότι οι υγρές θερμίδες, δεν είναι θερμίδες και αυτό είναι λάθος. Δώσε βάση στο πόσο αλκοόλ μπορεί να πίνεις, αλλά σίγουρα και στους χυμούς. Η κατανάλωση χυμών μπορεί να είναι και υψηλοί σε ζάχαρη. Η κατανάλωση ολόκληρων φρούτων και λαχανικών είναι πιο ωφέλιμη για την υγεία και την απώλεια βάρους.

5. Κάνεις μόνο αερόβια άσκηση

Δεν μπορεί να κάνεις μόνο αερόβια άσκηση, αλλά πρέπει να βάλεις και λίγο βάρος για να κάνεις την άσκησή σου. Ξεκίνα να ασχολείσαι με τα βαράκια, βάλε λίγο αντίσταση στις ασκήσεις του γυμναστηρίου και έτσι θα μπορέσεις να αυξήσεις τις θερμίδες που προσλαμβάνεις.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved